Услови коришћења

Something went wrong. Please try again later...

Ревидирано 23.8.2019.

Добро дошли. Corteva Agriscience™ („Corteva“, „Компанија“, „ми“ или „нас“) нуди вам приступ овој веб-локацији под следећим условима и одредбама („Услови“). Приступом било којој веб-локацији преко овлашћене везе ка овим Условима или коришћењем такве веб-локације („Локација“), регистровањем налога или приступом садржају, информацијама, производима, услугама, функцијама или ресурсима доступним или омогућеним преко Локације или њеним коришћењем (заједно са Локацијом, „Услуге“), пристајете на ове Услове. Ови Услови представљају правни споразум са вама.  Ако се не слажете са неким Условима, немојте користити Услуге.

Ревидирани услови коришћења

Corteva Agriscience™ може у сваком тренутку да измени ове Услове без претходног обавештења ажурирањем ове објаве. Даља употреба Услуга након примене таквих измена сматраће се вашим прихватањем тих измењених Услова.

Приватност

Компанија Corteva Agriscience™ је посвећена заштити приватности личних информација.  У мери у којој Corteva прикупља ваше личне информације путем Услуга, наше коришћење тих информација подлеже Смерницама за приватност компаније Corteva које можете пронаћи на адреси https://www.corteva.rs/politika-privatnosti.html.

Додатни услови и услови трећих страна

Ваше коришћење Услуга подлеже и додатним условима, одредбама и смерницама које засебно објављујемо у Услугама („Додатни услови“), а који су обухваћени овим Споразумом у виду референце.  Неке функције и алатке којима се може приступити путем Услуга пружају добављачи услуга треће стране у складу са сопственим посебним Условима коришћења услуга („Услови трећих страна“) који се разликују од наших.  Пажљиво прегледајте Услове трећих страна пре коришћења тих функција и алатки.  Коришћењем функција и алатки трећих страна пристајете на то да вашим односом са добављачима услуга трећих страна управљају применљиви Услови трећих страна.

Корисничка имена, лозинке и налози

Приликом регистрације налога за Услуге ("Налог"), пристајете да наведете само истините, тачне, ажурне и потпуне информације које се траже у обрасцу за регистрацију ("Подаци за регистрацију") и да одмах ажурирате Податке за регистрацију ако се промене или ако сазнате да су нетачни или непотпуни. Изјављујете да вам ниједан важећи закон не забрањује коришћење Услуга и да ћете бити одговорни за све активности на свом Налогу. Пристајете да надгледате свој Налог како бисте спречили његово коришћење од стране малолетника или других неовлашћених корисника, као и да не делите своје корисничко име и лозинку ни са ким. Такође се обавезујете да ћете одмах обавестити Corteva Agriscience™ о неовлашћеном коришћењу ваше лозинке и било којем другом кршењу безбедности вашег Налога и изаћи из Налога на крају сваке сесије. Обавезујете се да нећете креирати Налог коришћењем лажног идентитета или псеудонима или ако вам је претходно забрањено коришћење било које Услуге. Такође се обавезујете да нећете истовремено одржавати више Налога за исту услугу Corteva. Corteva Agriscience™ задржава право да уклони или врати било које корисничко име у било ком тренутку и из било ког разлога. Потврђујете и прихватате да немате никакво власништво ни други удео у имовини на вашем Налогу и да сва права на ваш Налог и у оквиру њега има и полаже компанија Corteva Agriscience™.

Ограничења коришћења

Права која вам се у овим Условима додељују подлежу следећим ограничењима: (а) нећете лиценцирати, продавати, издавати, изнајмљивати, преносити, додељивати, умножавати, дистрибуирати, хостовати нити на други начин комерцијално искоришћавати Услуге ни било који део Услуга; (б) нећете стављати у оквир нити користити технике постављања у оквир како бисте прилагали жигове, логотипе и Услуге (укључујући слике, текст, распоред и образац странице) компаније Corteva; (в) нећете користити метаознаке ни други "скривени текст" са именом или жиговима компаније Corteva; (г) нећете мењати, преводити, прилагођавати, обједињавати, правити изведене радове, растављати, вршити декомпилацију, реверзно компајлирање или реверзни инжењеринг за било који део Услуга, осим у мери у којој су претходна ограничења изричито забрањена важећим законом; (д) нећете користити ручни ни аутоматски софтвер, уређаје ни друге процесе (укључујући, без ограничења, паукове, роботе, механизме за издвајање података, пописиваче, аватаре, алатке за тражење података и слично) за "издвајање" или преузимање података из Услуга (осим у случају када оператерима јавних претраживача доделимо опозиву дозволу за коришћење паукова ради копирања материјала са Локације искључиво у сврху и само у мери неопходној за креирање јавно доступних претраживих индекса материјала, али не кеш меморија ни архива таквог материјала); (ђ) нећете приступати Услугама ради израде сличне или конкурентне веб-локације, апликације или услуге; (е) осим у складу са оним што је овде изричито наведено, ниједан део Услуга не може да се копира, умножава, дистрибуира, поново објављује, преузима, приказује, објављује нити преноси на било који начин и било којим путем; (ж) нећете уклањати ни уништавати обавештења о ауторским правима ни друге власничке ознаке садржане у Услугама; (з) нећете ометати ни покушавати да ометате исправно функционисање Услуга нити ћете користити Услуге на било који начин који није изричито дозвољен овим Условима; и (и) нећете покушавати да нанесете штету нашим Услугама, укључујући, без ограничења, кршењем или покушајем кршења повезаних безбедносних функција, увођењем вируса, црва или сличног штетног кода у Услуге или ометањем или покушајем ометања коришћења Услуга од стране било ког другог корисника, хоста или мреже, укључујући преоптерећењем, "затрпавањем," "дистрибуцијом безвредне поште," "масовним е-порукама" или "падовима" Услуга. У случају неовлашћеног коришћења Услуга се укидају лиценце које је доделила компанија Corteva у складу са овим Споразумом.

Corteva Agriscience™ не надгледа редовно ваше објаве ни друге активности на Локацији, али задржава право на то. Ако Corteva Agriscience™ сазна за неприкладно коришћење Локације или неке од њених Услуга, Corteva Agriscience™ ће одговорити на начин који, по свом дискреционом праву, сматра прикладним. Потврђујете да Corteva Agriscience™ има право да пријави надлежним правосудним органима све радње које могу да се сматрају незаконитим, као и све извештаје које прими о таквом понашању. Када се од нас то затражи, у потпуности ћемо сарађивати са правосудним органима у истрагама наводних незаконитих активности на интернету.

Доступност услуга

Corteva Agriscience™ има неколико веб-локација које пружају Услуге у одређеним регионима широм света. Услуге које се пружају у једном региону могу да се разликују од оних у другим регионима због доступности, локалних или регионалних закона, регулативних статуса, испоруке и других разматрања. Corteva Agriscience™ не гарантује нити изјављује ишта у вези са тим да корисник у једном региону може да добија Услуге у другом региону и Corteva Agriscience™ може да откаже поруџбину корисника или преусмери корисника на Локацију за регион тог корисника ако корисник покуша да поручи Услуге које се пружају на Локацији у другом региону.

Информације које Corteva Agriscience™ објављује на Локацијама могу да садрже референце и унакрсне референце на производе, програме и услуге које нису најављене ни доступне у вашем региону. Такве референце не подразумевају да компанија намерава да најави такве производе, програме или услуге у вашем региону. За више информација о производима, програмима и услугама које могу да буду на располагању, обратите се локалном пословном контакту компаније Corteva Agriscience™.

Везе

Ова Локација може да садржи везе ка услугама трећих страна, као што су веб-локације, апликације или огласи трећих страна („Везе трећих страна“). Када кликнете на такву везу, нећемо вас упозорити да сте напустили Локацију.  Corteva Agriscience™ не контролише и није одговорна за Везе трећих страна.  Те Везе трећих страна пружамо само као погодност и не прегледамо, одобравамо, надгледамо, подржавамо, гарантујемо нити дајемо било какве изјаве у вези са њима ни било којим садржајем, производима или услугама којима може да се приступи преко таквих веза.  Све Везе трећих страна користите на сопствену одговорност.

Са веб-локација трећих страна на веб-локацију компаније Corteva

Ако постављате везу ка некој од Локација, морате да се придржавате свих важећих закона.  Локација која садржи везу ка локацији компаније Corteva:

 • не сме да креира оквире или окружења са обрубом око страница или материјала на Локацији нити да користи друге технике које на било који начин мењају визуелну презентацију или изглед садржаја на Локацији;
 • не сме да креира поређења производа или услуга компаније Corteva Agriscience™ са конкурентним производима или услугама;
 • не сме да копира материјал са те веб-локације нити логотипе или жигове компаније Corteva Agriscience™;
 • не сме погрешно да представља однос са компанијом Corteva Agriscience™;
 • не сме да наводи на закључак да Corteva Agriscience™ на било који начин одобрава или подржава страну која је креирала везу или веб-локацију, услугу или производе те стране;
 • не сме да представља лажне или обмањивачке утиске о компанији CortevaAgriscience™ ни да на други начин угрози поверење повезано са именом и жиговима компаније CortevaAgriscience™;
 • не сме да обухвата садржај који се може сматрати увредљивим, претећим, узнемиравајућим, вулгарним или непристојним, претерано насилним нити садржај који крши важећи закон или наводи друге на његово кршење; и
 • не сме да обухвата садржај који се може сматрати непристојним, порнографским или сексуално експлицитним.

Компанија Corteva Agriscience™ може у било ком тренутку, по свом дискреционом праву, да повуче дозволу за повезивање са њеним Локацијама. У том случају, страна која креира везе пристаје да одмах уклони све везе ка Локацијама.

Одрицање од гаранција и ограничење одговорности

Ову Локацију користите на сопствену одговорност. Ова Локација може да укључује непрецизности или грешке које могу да утичу на квалитет материјала на Локацији. Тај материјал није независно проверен нити је компанија Corteva Agriscience™ проверила његову аутентичност у целини или делимично.  Corteva Agriscience™ не гарантује тачност ни ажурност материјала.  Corteva Agriscience™ не сноси одговорност за грешке ни пропусте у материјалу, без обзира на то да ли га обезбеђује компанија Corteva Agriscience™ или треће стране.

ОВА ЛОКАЦИЈА ВАМ СЕ ПРУЖА НА БАЗИ „КАКВА ЈЕСТЕ” И „ГДЕ ЈЕСТЕ”, БЕЗ ГАРАНЦИЈЕ БИЛО КОЈЕ ВРСТЕ. CORTEVA AGRISCIENCE™М ЗА СЕБЕ И ТРЕЋЕ СТРАНЕ КОЈЕ ПРУЖАЈУ МАТЕРИЈАЛ, УСЛУГЕ ИЛИ САДРЖАЈ НА ОВОЈ ВЕБ-ЛОКАЦИЈИ, НЕ ИЗЈАВЉУЈЕ НИТИ ГАРАНТУЈЕ ИШТА У ВЕЗИ СА ВЕБ-ЛОКАЦИЈОМ, УКЉУЧУЈУЋИ, БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА, КВАЛИТЕТ, ПРИКЛАДНОСТ, ИСТИНИТОСТ НИТИ ПОТПУНОСТ МАТЕРИЈАЛА, ИНФОРМАЦИЈА, ПРОИЗВОДА НИ УСЛУГА САДРЖАНИХ НА ЛОКАЦИЈИ. ОВИМ СЕ ОДРИЧЕМО СВИХ УСЛОВА, ИЗЈАВА И ГАРАНЦИЈА, ИЗРИЧИТИХ, ПОДРАЗУМЕВАНИХ, ЗАКОНСКИХ ИЛИ ДРУГИХ, УКЉУЧУЈУЋИ ПОДРАЗУМЕВАНЕ ГАРАНЦИЈЕ У ПОГЛЕДУ ПОДЕСНОСТИ ЗА ПРОДАЈУ, ПРИКЛАДНОСТИ ЗА ОДРЕЂЕНУ НАМЕНУ ИЛИ НЕКРШЕЊА ПРАВА ТРЕЋИХ СТРАНА. КОМПАНИЈА CORTEVA AGRISCIENCE™  НЕЋЕ БИТИ ОДГОВОРНА ВАМА НИ ТРЕЋИМ СТРАНАМА ЗА НАКНАДУ ШТЕТЕ БИЛО КОЈЕ ВРСТЕ, УКЉУЧУЈУЋИ, БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА, ДИРЕКТНУ, ПОСРЕДНУ, СЛУЧАЈНУ, ПОСЕБНУ, ПОСЛЕДИЧНУ И КАЗНЕНУ ШТЕТУ, КОЈА ПРОИЗИЛАЗИ ИЗ ИЛИ ЈЕ ПОВЕЗАНА СА УСЛУГАМА, УКЉУЧУЈУЋИ (БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА) ВАШЕ КОРИШЋЕЊЕ ОВЕ ЛОКАЦИЈЕ ИЛИ НЕМОГУЋНОСТ ЊЕНОГ КОРИШЋЕЊА, ЧАК И АКО ЈЕ КОМПАНИЈА CORTEVA AGRISCIENCE™  ПРЕТХОДНО УПОЗОРЕНА НА МОГУЋНОСТ НАСТАНКА ТАКВИХ ШТЕТА.

Изузетак за грађане ЕУ: АКО СТЕ СТАНОВНИК ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ, CORTEVA AGRISCIENCE™ НЕ ИСКЉУЧУЈЕ НИТИ ОГРАНИЧАВА СВОЈУ ОДГОВОРНОСТ ЗА СМРТ ИЛИ ЛИЧНЕ ПОВРЕДЕ НАСТАЛЕ УСЛЕД НЕМАРА.

Локални закони; контрола извоза

Corteva Agriscience™ контролише ову Локацију и ради на њој из Сједињених Америчких Држава. Материјал и Услуге на овој Локацији подлежу у свим погледима законима и регулативама Сједињених Америчких Држава које ће повремено регулисати лиценце и доставу технологије и производа у иностранство, укључујући регулативе за контролу извоза САД (Export Control Regulations), као и све накнадне законске прописе или регулативе које издаје Министарство трговине (Department of Commerce), Управа за међународну трговину (International Trade Administration) или Канцеларија за лиценцирање извоза (Office of Export Licensing) САД. Забрањено је коришћење таквог материјала које није у складу са законима САД. Материјал и информације добијене коришћењем Локације не смеју да се набављају за, испоручују, преносе ни поново извозе, директно или индиректно, у забрањене државе ни државе под санкцијама или њихове држављане, нити смеју да се користе за нуклеарне активности, хемијско или биолошко оружје или израду пројектила, осим у случају да је употребу у те сврхе посебно одобрила Влада САД. Строго ћете поштовати све законе САД о извозу и преузећете искључиву одговорност за набавку лиценци за извоз или поновни извоз, по потреби.

Ако ову Локацију користите изван Сједињених Америчких Држава, такође сте дужни да поштујете важеће локалне законе укључујући локалне регулативе за увоз и извоз.

Незахтеване идеје и повратне информације

Да би се избегли могући неспоразуми или спорови када производи, услуге, технологије, промоције, маркетиншке стратегије или садржај компаније Corteva Agriscience делују слично идејама или предлозима које је добила компанија Corteva, немојте слати незахтеване идеје, радове, материјал, предлоге, производе ни побољшања производа, процесе, маркетиншке стратегије ни имена производа (све раније наведено се у даљем тексту назива „прослеђене ставке”) компанији Corteva Agriscience™.  Ако нам ипак пошаљете своје прослеђене ставке, на њих ће се примењивати следећи услови:

 • Corteva Agriscience™ и њене подружнице неће бити обавезне да држе прослеђене ставке у тајности ни да их приме у поверењу;
 • Corteva Agriscience™ и њене подружнице неће бити обавезне да прегледају прослеђену ставку ни да одговоре пошиљаоцу;
 • Слањем прослеђене ставке, дајете компанији Corteva Agriscience™ све права, власништво и удео у њој и сва повезана права на интелектуалну својину, без накнаде за вас;
 • Гарантујете да имате овлашћење за слање прослеђене ставке и да она не крши ваше обавезе према садашњим или бившим послодавцима или некој другој страни.

Међутим, компанија Corteva Agriscience радо прима ваше повратне информације о постојећим производима и пословању.  Контакт информације можете да пронађете на адреси https://www.corteva.rs/kontakt.html или преко везе „Обратите нам се“ на Локацији. Коментари које шаљете нису поверљиви и компанија Corteva Agriscience™ може да их користи без ограничења.

Алтернативно решавање спорова

У случају спора, стране пристају да се суздржавају од судских поступака колико је то могуће и разумно, као и да прво истраже и користе алтернативне методе решавања спорова, попут посредовања и арбитраже, које спроводи Америчко арбитражно друштво (American Arbitration Association) у складу са својим Правилима комерцијалне арбитраже (Commercial Arbitration Rules).  Место арбитраже је Вилмингтон, у држави Делавер, а пресуда оних који проводе арбитражу може се предати на било којем суду који је за то надлежан.  Спорови који се односе на или су повезани са коришћењем ограничених лиценци повезаних са коришћењем Услуга и они који се односе на права интелектуалне својине страна компаније Corteva, као што је дефинисано у наставку, и корисника Услуга због неплаћања Услуга не подлежу овом одељку.  Осим ако закон савезне државе не налаже другачије, стране ће спорове решавати на суду само у случају неуспеха алтернативних метода решавања спорова у разумном временском периоду.

Важећи закон и надлежни суд

Осим у случају обавезне примене важећег закона, све радње које се односе на ове Услове регулише закон државе Делавер у Сједињеним Америчким Државама, без обзира на избор или неусаглашености са одредбама закона било које надлежности. Пристајете да судови који се налазе у држави Делавер буду надлежни за решавање свих спорова који произлазе из или се односе на ове Услове и/или ваше коришћење Локације.

Неовлашћене активности

Прослеђене ставке послате на ову Локацију и неовлашћено коришћење материјала садржаног на овој локацији могу да крше законе о ауторским правима, законе о заштити жигова, законе о приватности и публицитету, одређене уредбе о комуникацијама и прописима и друге важеће законе и прописе. За своје радње и радње које друге особе предузимају коришћењем вашег корисничког имена и/или лозинке одговорност сносите искључиво ви.

Обештећење

Потврђујете да ћете обештетити компанију Corteva Agriscience™, њене пословне партнере, подружнице и заступнике, службенике, директоре, запослене, агенте, представнике, партнере и даваоце лиценци за сваку од њих (збирно "стране компаније Corteva") и да ћете их заштитити од штете настале губицима, трошковима, одштетама, одговорностима и трошковима, укључујући (без ограничења) адвокатске хонораре и трошкове одбране, које су настале у вези, произлазе из или у сврху избегавања, захтева или потраживања који се односе на: (а) ваш садржај; (б) вашу злоупотребу Услуга; (в) ваше кршење ових Услова; или (г) кршење било ког важећег закона или прописа или права треће стране вашим коришћењем Локације или Услуга или коришћењем Локације или Услуга од стране било које особе која користи ваше корисничко име и/или лозинку (укључујући, без ограничења, ваше учешће у областима за објављивање ваших прослеђених ставки).  Corteva Agriscience™ задржава право да, о сопственом трошку, преузме искључиву одбрану и контролу над питањима која су иначе подложна обештећењу са ваше стране, при чему ћете у потпуности сарађивати са компанијом Corteva у постављању доступне одбране. Ова одредба не захтева да обештетите неку од страна компаније Corteva за несавесне трговачке праксе од стране такве стране нити за њен немар, превару, обману, лажна обећања, погрешно представљање или прикривање, потискивање или изостављање материјалних чињеница. Прихватате да ће одредбе у овом одељку остати на снази и након укидања вашег Налога, овог Споразума или вашег приступа Услугама.

Електронске комуникације

Комуникације између вас и компаније Corteva Agriscience™ одвијају се електронским путем, независно од тога да ли посећујете Услуге или шаљете поруке е-поште компанији Corteva или компанија Corteva објављује обавештења у Услугама или комуницира са вама путем е-поште. У уговорне сврхе (1) пристајете да примате поруке од компаније Corteva Agriscience™ у електронском облику; и (2) сагласни сте са тим да сви услови и одредбе, споразуми, обавештења, одрицања од одговорности и друге поруке које вам компанија Corteva шаље електронским путем, имају исти правни ефекат као и поруке или документи послати у "писаном облику."

Цео споразум

Овај Споразум представља коначан, потпун и ексклузиван споразум страна који се односи на предмет овог споразума и замењује и обједињује све претходне расправе између страна које се односе на ту тему.