ИЗЈАВА О ПРИВАТНОСТИ КОМПАНИЈЕ CORTEVA

Ревидирано 1.6.2019.

Corteva Agriscience™ („Corteva“, „ми“ или „нас“) брине о вашој приватности. Желимо да будете упознати са начином на који прикупљамо, користимо и откривамо информације. Заједно са Corteva смерницама за колачиће и сличне технологије, ова Изјава о приватности („Изјава о приватности“) описује наше праксе у вези са информацијама које прикупљамо:

 • Путем веб-локација којима управљамо и са којих приступате овој Изјави о приватности („веб-локације“).
 • Путем софтверских апликација које смо учинили доступним за коришћење или преко рачунара и мобилних уређаја са којих приступате овој Изјави о приватности („апликације“).
 • Путем наших страница на друштвеним медијима које контролишемо и са којих приступате овој Изјави о приватности (збирно, наше „странице на друштвеним медијима“).
 • Преко порука е-поште које смо вам послали и које садрже везу ка овој Изјави о приватности.
 • Ван мреже тамо где је објава законски обавезна.


      Збирно, веб-локације, апликације и наше странице на друштвеним медијима називамо „Услуге“.

      Ако пружите личне информације компанији Corteva, ви пристајете на услове и одредбе ове Изјаве о приватности.

Ако се пријавите за посао путем Центра за каријере на веб-локацијама, нашим коришћењем личних информација које сте навели у Центру за каријере управља Corteva објава о приватности подносиоца захтева.

ЛИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Личне информације“ су информације које вас идентификују као особу или вас повезују са особом коју је могуће идентификовати, као што су: 

 • Име
 • Поштанска адреса (укључујући адресе за наплату и испоруку)
 • Број телефона (укључујући мобилни телефон) или факса
 • Адреса е-поште 
 • Број кредитне и дебитне картице
 • Слика профила
 • ID налога на друштвеним медијима 
 • ПИБ продавца или клијента
 • Број за националну идентификацију, као што је ЈМБГ
 • ID број који је издала компанија
 • Датум рођења
 • Пол
 • Финансијске информације када се пријавите за кредит
 • Банковне информације, као што су бројеви рачуна и преноса
 • Лозинке и питања/одговори за подсећање
 • Историја куповине
 • Локација/GPS подаци 

Збирка личних информација

Ми и наши добављачи услуга прикупљамо личне информације на разне начине, укључујући следеће: 

 • Преко Услуга
  • Личне информације прикупљамо преко Услуга, нпр. када се пријавите за билтен, региструјете налог за приступ Услугама, обавите поруџбину или куповину, пријавите се за кредит, поднесете захтев, региструјете куповину производа, поднесете гарантни лист или ступите у интеракцију путем функције ћаскања.
 • Ван мреже
  • Личне информације о вама прикупљамо када сте ван мреже, нпр. када посетите наше објекте, присуствујете неком од наших сајмова, поручите нешто преко телефона или се обратите корисничкој служби.
 • Из других извора

-  Личне информације о вама добијамо из других извора, на пример:

о   из јавно доступних база података и других независних извора

о    од партнера у удруженом маркетингу и добављача услуга (укључујући платформе друштвених медија), када они деле информације са нама

-  Ако повежете свој налог на друштвеним медијима са налогом Услуга, делићете са нама извесне личне информације са свог налога на друштвеним медијима, нпр. своје име, адресу е-поште, фотографију, листу контаката на друштвеним медијима и све друге информације које могу да буду доступне или нам их ви учините доступним када повежете свој налог на друштвеним медијима са налогом Услуга.

-  Када учествујете у такмичењу, промоцији, наградној игри, анкети или другом виду промоције. 

-  Када учествујете у раду блога или форума.

Личне информације морамо да прикупљамо како бисмо вам обезбедили тражене Услуге. Ако не наведете информације које тражите, можда нећемо моћи да вам обезбедимо Услуге. Ако нам откријете било које личне информације које се односе на друге особе или нашим добављачима услуга који су у вези са Услугама, ви изјављујете да имате овлашћење да то учините и да нам дајете дозволу да користимо те информације у складу са овом Изјавом о приватности.

Коришћење личних информација

Ми и наши добављачи услуга користимо личне информације у следеће сврхе.

 •  Обезбеђење функционалности Услуга и испуњавање ваших захтева. Ангажујемо се у следећим активностима да бисмо управљали уговорним односом са вама и/или да бисмо се усагласили са законском обавезом:

      -  Обезбеђујемо вам функционалност Услуга, као што је уређивање приступа вашем регистрованом налогу, и пружамо вам одговарајућу корисничку подршку.

      -   Одговарамо на ваше упите и испуњавамо ваше захтеве, када нам се обратите преко једног од наших образаца за контакт на мрежи или на други начин, нпр. када нам шаљете питања, предлоге, похвале или примедбе или када тражите понуду или друге информације о нашим Услугама.

      -   Довршавамо ваше трансакције и пружамо вам одговарајућу корисничку подршку.

      -  Шаљемо вам административне информације, као што су промене у нашим одредбама, условима и смерницама.

      -  Дозвољавамо вам да шаљете поруке другој особи ако одлучите да то урадите.

      -  Обрађујемо вашу пријаву за кредит.

 •  Обезбеђујемо вам наш билтен, информације о нашим производима и услугама и/или друге материјале и олакшавамо вам дељење на друштвеним мрежама.  Ангажујемо се у следећим активностима када имамо ваш пристанак или легитиман пословни интерес: 

       -  Шаљемо вам маркетиншке поруке (у облику е-поште, текстуалне поруке, WhatsApp поруке, објаве у апликацији и на платформама друштвених медија) са информацијама о нашим услугама, новим производима и другим новостима о нашој компанији.

       -  Олакшавамо функционалност дељења на друштвеним мрежама које сте одабрали да користите.

 • Анализа личних информација за пословно извештавање и пружање персонализованих услуга.  Ангажујемо се у следећим активностима када имамо ваш пристанак или легитиман пословни интерес:

-  Анализирамо или предвиђамо жељене опције наших корисника да бисмо припремали  агрегатне извештаје о тренду у начину коришћења наших дигиталних садржаја, како бисмо  могли да унапредимо своје Услуге.

        -  Боље вас разумемо, како бисмо могли да персонализујемо интеракције са вама и пружимо вам информације и/или понуде које су прилагођене вашим интересовањима.

        -  Боље разумемо ваше жељене опције како бисмо могли да испоручимо садржај преко наших Услуга за које верујемо да ће вам бити релевантне и занимљиве.

 • Омогућујемо вам да учествујете у наградним играма, такмичењима или другим видовима промоције.  Ангажујемо се у следећим активностима да бисмо управљали уговорним односом са вама.

       - Можемо да вам понудимо могућност да учествујете у наградној игри, такмичењу или другом виду промоције. Неки од тих видова промоције имају додатна правила која садрже информације о томе како ћемо користити и откривати ваше личне информације.

 • Агрегирање и/или анонимизирање личних информација.  Ангажујемо се у следећим активностима када имамо ваш пристанак или легитиман пословни интерес:

       - Можемо да агрегирамо и/или анонимизирамо личне информације тако да се оне више не сматрају личним информацијама. То радимо како бисмо за своје потребе генерисали друге податке које можемо да користимо и откривамо у било коју сврху.

 • Постизање наше пословне сврхе. Ангажујемо се у следећим активностима да бисмо управљали уговорним односом са вама, да бисмо се усагласили са законском обавезом и/или зато што имамо легитиман интерес:

       -  Анализа података, на пример, ради побољшања ефикасности наших Услуга.

       -  Надзори, како бисмо се уверили да наши интерни процеси функционишу као што је замишљено и у складу са законским, регулаторним или уговорним обавезама.

       -  Надгледамо могућности преваре и нарушавања безбедности, нпр. да бисмо открили и спречили             сајбер-нападе или покушаје крађе идентитета.

       -  Развој нових производа и услуга.

       -  Побољшавамо, унапређујемо или модификујемо своје актуелне производе и услуге.

       -  Идентификујемо трендове коришћења, нпр. разумемо који делови наших  Услуга су најзанимљивији корисницима.

       -  Утврђујемо ефикасност наших промотивних кампања, тако да можемо да прилагодимо кампање потребама и интересовањима наших корисника.

       -  Спроводимо и проширујемо пословне активности, нпр. разумемо који делови наших Услуга су најзанимљивији нашим корисницима како бисмо могли да фокусирамо енергију на задовољавање њихових интересовања.

Откривање личних информација

Личне информације откривамо:

 • Нашој надређеној компанији и подружницама у сврхе описане у овој Изјави о приватности.

Листу и локацију правних лица у нашој групи компанија можете проверити овде.

 • Нашим независним добављачима услуга, ради олакшавања услуга које нам пружају.

- То може да обухвати добављаче услуга као што су хостовање веб-локација, анализа података, обрада плаћања, испуњавање поруџбина, обезбеђивање информационих технологија и сродне инфраструктуре, корисничка подршка, испорука е-поште, надзор и друге услуге.

 • Трећим лицима, као што су агенти, продавци, дистрибутери и други пословни партнери, како бисмо им дозволили да вам шаљу маркетиншке поруке, у складу са вашим изборима.
 • Независним спонзорима наградних игара, такмичења и сличних видова промоције.
 • Када можете да изаберете да откријете личне информације

- На таблама порука, у ћаскању, на страницама профила, блоговима и у другим услугама на које можете да шаљете информације и садржај (укључујући, али не ограничавајући се на наше странице на друштвеним медијима).  Имајте у виду да ће све информације које пошаљете или откријете путем тих услуга постати јавне и можда доступне другим корисницима и општој јавности.

 • Преко ваших активности дељења на друштвеним мрежама. 

- Када повежете свој налог Услуга са налогом на друштвеним медијима, делићете информације са пријатељима повезаним са вашим налогом на друштвеним медијима, са другим корисницима и са добављачем налога на друштвеним медијима. Када то учините, ви нам дајете овлашћење да олакшамо то дељење информација, а ви разумете да ће коришћењем дељених информација управљати смернице приватности добављача друштвених медија.

- Поред тога, добављач алатке за дељење на друштвеним мрежама коју користимо у Услугама може да прикупља информације повезане са вама, што може да садржи личне информације, када делите садржај из Услуга путем налога на друштвеним медијима.  Прикупљање које добављач обавља помоћу алатке за дељење на друштвеним мрежама, коришћење и дељење информација је подложно сопственим смерницама за приватност и ми нисмо одговорни за његову приватност, безбедност нити друге праксе.

 • Трећим лицима у вези са лиценцирањем, заједничким развојем или сличним аранжманима.

 

Други видови коришћења и откривања

Ми такође користимо и откривамо ваше личне информације када је неопходно или прикладно, нарочито кад имамо законску обавезу или легитиман пословни интерес да то учинимо:

 • Да бисмо били у складу са применљивим законом и прописима.

- То може да обухвата законе ван ваше земље боравка.

 • Да бисмо сарађивали са јавним и државним органима власти.

- Да бисмо одговорили на захтев или пружили информације за које верујемо да су важне.

- То може да обухвата органе власти ван ваше земље боравка.

 • Да бисмо сарађивали са органима за спровођење закона.

-  На пример, када одговарамо на захтеве и налоге органа за спровођење закона или пружамо информације за које верујемо да су важне.

 • Из других законских разлога.

-  Да бисмо спровели своје одредбе и услове; и

-  Да бисмо заштитили права, приватност, безбедност или имовину који припадају нама и/или нашим подружницама, вама или другима.

 • У вези са продајом или пословном трансакцијом.

- Имамо легитиман интерес да откријемо или пренесемо ваше личне информације трећој страни у случају реорганизације, спајања, продаје, заједничког улагања, распореда, преноса или другог вида располагања било којим делом нашег пословања, средстава или залиха (обухватајући оне који су у вези са поступцима због банкротства или сличним).  Те треће стране могу да обухватају, нпр. правно лице које преузима и његове саветнике.

ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Остале информације“ су оне информације које не откривају ваш специфични идентитет и не односе се директно на неку особу коју је могуће идентификовати.

 • Информације о прегледачу и уређају
 • Подаци о коришћењу апликације, повезаног уређаја или возила
 • Информације прикупљене преко колачића, ознака у виду пиксела и других технологија
 • Демографске информације и друге информације које сте ви навели и које не откривају ваш специфични идентитет
 • Информације које су агрегиране на такав начин да више не откривају ваш специфични идентитет
 • Физичка локација
 • Информације о вашим пољопривредним активностима

Ако смо по применљивом закону обавезни да остале информације третирамо као личне информације, тада можемо да их користимо и откривамо у сврхе у које користимо и откривамо личне информације, као што је детаљно наведено у овој Изјави.

Збирка других информација

Ми и наши добављачи услуга можемо да прикупљамо остале информације на разне начине, укључујући следеће: 

 • Преко прегледача или уређаја
  • Извесне информације се прикупљају у већини прегледача или аутоматски путем уређаја, као што су адреса приступа медију (Media Access Control, MAC), тип рачунара (Windows или Mac), резолуција екрана, назив и верзија оперативног система, произвођач уређаја и модел, језик, тип и верзија интернет прегледача, те назив и верзија Услуга (као што је апликација) које користите.  Ове информације користимо да бисмо се уверили да услуге функционишу правилно. 
 • Преко вашег коришћења апликације
  • Када преузмете и користите апликацију, ми и наши добављачи услуга можемо да пратимо и прикупљамо податке о коришћењу апликације, као што су датум и време када је апликација на вашем уређају приступила нашим серверима и које информације и датотеке су преузете у апликацију на основу броја вашег уређаја.
 • Коришћење колачића, ознака у виду пиксела и других сличних технологија
  • Колачићи су делови информација ускладиштени директно на рачунару који користите.  Колачиће и сличне технологије праћења можемо да користимо на веб-локацијама и у апликацијама, као и у порукама е-поште у HTML формату које вам шаљемо.  Колачићи и сличне технологије нам омогућавају да прикупљамо информације као што су тип прегледача, време проведено у Услугама, странице које су посећене, жељене опције језика и други подаци о саобраћају.  Прикупљене информације користимо у разне сврхе, укључујући аналитику, мерење ефикасности маркетиншких кампања и да бисмо вам приказивали оглашавање производа и услуга за које верујемо да би вам били занимљиви.  Тренутно не одговарамо на сигнале прегледача „немој-да-пратиш“.  Да бисте добили више информација, укључујући начине за отказивање извесних примена колачића и сличних технологија, посетите наше смернице за колачиће и сличне технологије.
 • IP адреса
  • Добављач интернет услуга аутоматски додељује IP адресу вашем рачунару.  IP адреса може да се идентификује и аутоматски евидентира у датотекама евиденције на нашем серверу сваки пут кад корисник приступи Услугама, заједно са временом посете и страницама које су посећене.  Прикупљање IP адреса је стандардна пракса и њу обављају многе веб-локације, апликације и друге услуге.  Ми користимо IP адресе у сврхе као што су израчунавање нивоа коришћења, дијагностика проблема на серверу и администрирање Услуга.  Такође можемо да изведемо вашу приближну локацију на основу ваше IP адресе.
 • Физичка локација
  • Можемо да прикупимо физичку локацију вашег уређаја, нпр. на основу коришћења сателита, торња мобилне мреже или WiFi сигнала.  Физичку локацију вашег уређаја можемо да користимо да бисмо вам обезбедили персонализоване услуге и садржај који су засновани на локацији.  Можемо и да делимо физичку локацију вашег уређаја у комбинацији са информацијама о томе које огласе сте видели и других информација које прикупљамо са нашим маркетиншким партнерима, како бисмо им омогућили да вам пруже више персонализован садржај и да бисмо проучили ефикасност огласних кампања.  У неким случајевима, може вам бити омогућено да дозволите или забраните такву употребу и/или дељење локације уређаја, али ако то учините, ми и/или наши маркетиншки партнери можда нећемо моћи да вам пружимо применљиве персонализоване услуге и садржај.

 

Видови коришћења и откривања личних информација

Остале информације можемо да користимо и откривамо у било коју сврху, осим када смо обавезни да урадимо другачије на основу применљивог закона.  У неким случајевима, можда ћемо комбиновати остале информације са личним информацијама.  Ако то будемо учинили, комбиноване информације ћемо третирати као личне информације док год остају комбиноване.

БЕЗБЕДНОСТ

Тежимо да користимо разумне организационе, техничке и административне мере да заштитимо личне информације унутар наше организације.  Нажалост, ниједан пренос података нити систем за складиштење не могу се сматрати 100% безбедним.  Ако имате разлога да верујете да ваша интеракција са нама није више безбедна, одмах нас обавестите о томе у складу са одељком „Обратите нам се“ у наставку.

ИЗБОРИ И ПРИСТУП

Ваши избори у вези са нашим коришћењем и откривањем ваших личних информација

Дајемо вам изборе у вези са нашим коришћењем и откривањем ваших личних информација у маркетиншке сврхе.  Можете да откажете следеће: 

 • Пријем електронских порука од нас:  Ако више не желите да примате маркетиншке е-поруке од нас на редовној основи, можете их отказати користећи механизам отказивања претплате који се налази у свакој таквој е-поруци.  Ако више не желите да примате текстуалне поруке или SMS поруке које се односе на маркетинг и за које сте се претходно регистровали, можете их отказати тако што ћете на сваку примљену поруку одговорити текстом STOP.
 • Наше дељење ваших личних информација са подружницама у сврхе њиховог директног маркетинга:  Ако бисте више волели да прекинете дељење личних информација на редовној основи са нашим подружницама у сврхе њиховог директног маркетинга, то дељење можете отказати овде.
 • Наше дељење ваших личних информација са неповезаним трећим странама у сврхе њиховог директног маркетинга:  Ако бисте више волели да прекинете дељење личних информација на редовној основи са неповезаним трећим странама у сврхе њиховог директног маркетинга, то дељење можете отказати овде.

Покушаћемо да се ускладимо са вашим захтевима што пре буде разумно могуће.  Имајте у виду да ако откажете пријем маркетиншких е-порука од нас, и даље можемо да вам шаљемо важне административне поруке, које не можете отказати.

Како да приступите личним информацијама, измените их или избришете 

Ако желите да упутите захтев за преглед, исправку, ажурирање, избацивање, ограничавање или брисање личних информација, да уложите приговор на обраду личних информација или ако желите да затражите пријем електронске копије личних информација у сврху преноса у другу компанију (до мере да су вам таква права обезбеђена применљивим законом), можете нам се обратити овде или на адресу Customer Information Center, Oлге Петров 10, 21000 Нови Сад, Република Србија.

На ваш захтев ћемо одговорити у складу са применљивим законом.

У свом захтеву разјасните које личне информације бисте желели да промените и да ли бисте желели да ваше личне информације буду избачене из наше базе података.  Ради ваше заштите, можемо да применимо само оне захтеве који се тичу личних информација повезаних са одређеном адресом е-поште коју сте користили да нам пошаљете захтев, а можда ћемо морати да верификујемо ваш идентитет пре него што применимо ваш захтев.  Покушаћемо да се ускладимо са вашим захтевима што пре буде разумно могуће. 

Имајте у виду да ћемо можда морати да задржимо одређене информације у сврху евиденције и/или да бисмо довршили оне трансакције које сте започели пре него што сте затражили измену или брисање (нпр. када обавите куповину или приступите промоцији, нећете моћи да промените или избришете дате личне информације док се та куповина или промоција не доврши).

ПЕРИОД ЗАДРЖАВАЊА

Личне информације задржавамо онолико дуго колико је потребно или дозвољено у светлу сврхе за коју су прибављене и у складу са применљивим законом. 

Критеријуми које користимо да утврдимо периоде задржавања обухватају: 

 • Време током којег смо у непрекидном односу са вама и пружамо вам Услуге (нпр. колико дуго имате налог код нас или непрекидно користите Услуге);
 • Да ли постоји законска обавеза којој подлежемо (нпр. одређени закони захтевају од нас да задржимо записе ваших трансакција током одређеног периода времена пре него што будемо могли да их избришемо); или
 • Да ли се задржавање саветује у светлу наше правне позиције (рецимо у односу на применљива застаревања, судске спорове или регулаторне истраге).

УСЛУГЕ ТРЕЋИХ СТРАНА

Ова Изјава о приватности не наглашава, а ми не сносимо одговорност за приватност, информације или друге праксе трећих страна, укључујући све треће стране које обезбеђују рад веб-локација или услуга са којима су Услуге повезане.  Укључење веза у Услуге не подразумева да ми или наше подружнице дајемо одобрење за повезане локације или услуге.

Поред тога, ми нисмо одговорни за прикупљање, коришћење или откривање информација или смернице безбедности или праксе других организација, као што су Facebook, Apple, Google, Microsoft, RIM или било који други програмер апликација, добављач апликација, добављач платформе друштвених медија, добављач оперативног система, добављач услуге бежичне мреже или произвођач уређаја, укључујући оне који се односе на личне информације које откривате другим организацијама путем апликација или наших страница на друштвеним медијима или у вези са њима.

КОРИШЋЕЊЕ УСЛУГА ОД СТРАНЕ МАЛОЛЕТНИХ ОСОБА

Услуге нису усмерене на особе млађе од тринаест (13) година и ми свесно не прикупљамо личне информације од особа млађих од 13 година.

НАДЛЕЖНОСТ И ПРЕНОС ПРЕКО ГРАНИЦЕ

Ваше личне информације могу да се складиште и обрађују у било којој земљи у којој имамо објекте или у којој ангажујемо добављаче услуга, а тиме што користите Услуге ви разумете да ће ваше информације бити пренете у земље ван ваше земље становања, укључујући Сједињене Америчке Државе, које можда имају правила о заштити података која су различита од оних у вашој земљи.  У одређеним околностима, судови, агенције за спровођење закона, регулаторне агенције или безбедносне власти у тим другим земљама могу да имају право приступа вашим личним информацијама.

ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ КОЈЕ СЕ ТИЧУ ЕВРОПСКОГ ЕКОНОМСКОГ ПРОСТОРА: Европска комисија уважава да неке земље ван ЕЕП пружају одговарајући ниво заштите података у складу са стандардима ЕЕП (комплетна листа тих земаља је доступна овде[ Списак адекватности Комисије ЕУ на мрежи]. За преносе из ЕЕП у земље које се не сматрају одговарајућим према Европској комисији, применили смо одговарајуће мере, као што су стандардне уговорне клаузуле које је усвојила Европска комисија и обавезујућа корпоративна правила која штите ваше личне информације. Копију тих мера можете добити ако поднесете захтев овде.

ОСЕТЉИВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Осим ако не затражимо, молимо вас да нам не шаљете и не откривате никакве осетљиве личне информације (нпр. бројеве социјалног осигурања, информације у вези са расним или етничким пореклом, политичка мишљења, религиозна или друга веровања, здравствене, биометријске или генетске карактеристике, криминалну позадину или чланство у синдикатима) путем Услуга или на други начин.

НЕЗАВИСНА УСЛУГА ПЛАЋАЊА

Можемо да користимо независну услугу плаћања да бисмо обрађивали плаћања која се обављају путем Услуга. Ако желите да обавите плаћање путем Услуга, ваше личне информације ће прикупити трећа страна, а не ми, и бићете изложени смерницама приватности те треће стране, а не овој Изјави о приватности.  Ми немамо контролу и нисмо одговорни за то прикупљање, коришћење и откривање ваших личних информација које обавља трећа страна.

ИЗМЕНЕ У ОВОЈ ИЗЈАВИ О ПРИВАТНОСТИ

Легенда „Последњи пут ажурирано“ на врху ове Изјаве о приватности означава време последње ревизије ове Изјаве о приватности.  Све измене ће ступити на снагу када пошаљемо ревидирану Изјаву о приватности у Услуге.  Ако будете користили Услуге после ових измена, то значи да прихватате ревидирану Изјаву о приватности.

КОНТАКТИРАЊЕ СА НАМА

Ако имате питања о овој Изјави о приватности, обратите нам се путем нашег обрасца захтева о приватности или на адресу:

Customer Information Center

Oлге Петров 10
21000 Нови Сад
Република Србија

Пошто комуникације нису увек безбедне, немојте укључивати податке са кредитне картице нити друге осетљиве информације у комуникацију са нама.

ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА ЕВРОПСКИМ ЕКОНОМСКИМ ПРОСТОРОМ

Можете такође да урадите следеће:

 • Обратите се нашем службенику за заштиту података у Немачкој путем е-поште.
 • Поднесите приговор код државног органа за заштиту података у вашој земљи или региону или тамо где је дошло до наводног нарушавања применљивог закона о заштити података.  Списак државних органа за заштиту података је доступан на адреси https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en.