GLOBALNA IZJAVA O PRIVATNOSTI

Revidirano 1.19.2024.

Kompanija Corteva Agriscience je posvećena transparentnosti i otvorenosti uključujući obezbeđivanje jasnih i preciznih informacija o našim praksama privatnosti. Ova Globalna izjava o privatnosti („Izjava o privatnosti“) opisuje kako Corteva Agriscience™ i njene povezane kompanije („Mi“, „Nas“, „Naš“ ili „Corteva“) prikupljaju, koriste i razotkrivaju ili na drugi način obrađuju Lične podatke. Izjava o privatnosti se primenjuje kada pristupate ili koristite naše veb-sajtove, naše onlajn aplikacije ili naše stranice na društvenim mrežama ili kada na neki drugi način ostvarujete interakciju sa Nama. Možemo obezbediti dodatno ili drugačije obaveštenje o našim praksama privatnosti za određene proizvode ili usluge ili gde se primenjuju informacije specifične za zemlju. U tom slučaju će ta obaveštenja predstavljati dodatak ili zamenu obelodanjivanja u ovoj Izjavi o privatnosti. Ova Izjava o privatnosti se ne primenjuje na Naše zaposlene ili kandidate za radna mesta gde se Lični podaci koje Mi prikupljamo o tim pojedincima odnose na njihovu trenutnu, bivšu ili potencijalnu ulogu kod Nas. Ako se prijavite za radno mesto putem veb-sajta Centra za karijere, Našom upotrebom Ličnih podataka koje nam navedete putem Centra za karijere upravlja Corteva Obaveštenje o privatnosti za kandidata koje je dostupno u Centru za karijere.

Lični podaci koje prikupljamo

Termin „Lični podaci“ može imati različita značenja u okviru primenjivog zakona. Generalno koristimo termin „Lični podaci“ u značenju informacija koje identifikuju pojedinca direktno ili indirektno ili se odnose na pojedinca kog je moguće identifikovati. Ako primenjivi zakon od Nas zahteva da tretiramo informacije kao Lične podatke, to ćemo raditi u skladu sa ovom Izjavom o privatnosti. Kada moramo da prikupljamo Lične podatke radi obezbeđivanja zatraženih usluga ili proizvoda i ako ih vi ne navedete, možda nećemo moći da pružimo te usluge ili proizvode. Ako Nama ili Našim dobavljačima usluga ili poslovnim partnerima razotkrijete bilo koje Lične podatke u vezi sa drugim osobama, vi izjavljujete da imate odobrenje da to uradite i dozvoljavate Nam da koristimo Lične podatke u skladu sa ovom Izjavom o privatnosti.

Informacije koje vi navodite

Tipovi Ličnih podataka koje Mi možemo prikupljati o vama zavisi od toga kako ostvarujete interakciju sa Nama i proizvodima i uslugama koje odaberete. Kada pošaljete porudžbinu, otvorite nalog, zatražite rabat, pridružite se programu nagrada, registrujete se za uslugu, prijavite se za finansiranje, pristupite takmičenju, nagradama ili drugim promocijama ili ponudi ili Nas kontaktirate iz drugih razloga, Mi možemo prikupljati vaše Lične podatke od vas ili putem vašeg ovlašćenog predstavnika uključujući:

 • kontakt informacije uključujući vaše ime, poštansku adresu, adresu e-pošte i broj telefona
 • informacije o plaćanju uključujući broj kreditne ili debitne kartice
 • finansijske informacije, kao što su matični broj koji je izdala vlada, broj socijalnog osiguranja, državljanstvo, poreski identifikacioni broj i informacije o banci poput broja računa
 • datum rođenja i pol
 • potpis, uključujući digitalni potpis
 • mesto zaposlenja, naziv radnog mesta, broj telefona, adresa i e-pošta povezana sa vašim mestom zaposlenja
 • istorija kupovine, željene opcije

Osim gorenavedenog, ako ostvarujete interakciju sa Nama putem Naših internet sajtova i aplikacija („Digitalne usluge“), možemo prikupljati i sledeće:

 • IP adresa
 • opšti ili precizni podaci o geografskoj lokaciji i satelitske slike
 • tip uređaja, tip pregledača i operativni sistem
 • podatke o pregledanju na mreži ili „podatke o korišćenju veba“ (nor. odnosi se na adresu veb-sajta, datum i vreme pristupa, stranice koje ste posetili, vreme provedeno na svakoj stranici, linkove na koje ste kliknuli, istorija pretrage), kao i pretpostavljane željene opcije
 • upravljanje željenim opcijama uključujući davanje saglasnosti, odbijanje saglasnosti i upravljanje kolačićima
 • lozinke i pitanja/odgovore za podsetnike

Ako posetite neki od objekata ili ostvarite interakciju sa Nama putem telefona, možemo da prikupljamo, gde je to dozvoljeno zakonom sledeće:

 • video slike (snimci sa nadzornih kamera) ili fotografske slike
 • slike lica putem tehnologije za prepoznavanje lica
 • slike otisaka prstiju putem tehnologije mapiranja otisaka prstiju
 • snimke glasa poput snimaka glasovnih poruka

Informacije sa platformi za društvene mreže

Ako ostvarujete interakciju sa Nama putem društvenih mreža ili povežete svoj nalog na društvenoj mreži sa vašim onlajn nalogom sa Nama, podelićete sa Nama određene Lične podatke sa vaših društvenih mreža, na primer vaše ime, adresu e-pošte, fotografiju, listu kontakata na društvenim mrežama i bilo koje druge informacije koje ste Nam učinili dostupnim kada ste povezali svoj nalog na društvenoj mreži sa Našim Digitalnim uslugama. Ako odlučite da ostvarite interakciju sa Nama putem vaše platforme za društvene mreže, trebalo bi pažljivo da pregledate politike privatnosti ih dobavljača usluga društvenih mreža i vaše postavke privatnosti kako biste se uverili da vam ne smeta koje informacije platforme za društvene mreže obezbeđuju Nama kao dostupne.

Koristimo i treće strane za upravljanje društvenim mrežama, kao i alatke za osluškivanje koje prikupljaju javno dostupan sadržaj. U meri u kojoj javno dostupni sadržaj uključuje Lične podatke, biće tretirani u skladu sa ovom Izjavom o privatnosti.

Informacije od poslovnih partnera i drugih trećih strana

Naši maloprodajni objekti, distributeri i drugi poslovni partneri mogu pružati informacije u vezi sa vašim kupovinama, poput informacija o kontaktu i plaćanju koje uključuju vaše ime, ličnu poštansku adresu, adresu e-pošte, broj telefona, mesto zaposlenja, naziv radnog mesta, broj telefona, poštansku adresu preduzeća kao i adresu e-pošte koja je povezana sa mestom zaposlenja.

Možemo primiti gorenavedene Lične podatke od Naših nezavisnih dobavljača usluga i poslovnih partnera koji pružaju podršku za korisničku službu, veb-hosting, marketing, komunikaciju, planiranje događaja, analizu podataka i finansijske usluge kada dele informacije sa Nama, uključujući informacije iz javno dostupnih izvora.

Informacije iz naših Digitalnih usluga

Putem naših Digitalnih usluga, Mi možemo da prikupljamo Lične podatke automatski ili putem upotrebe tehnologija poput kolačića, evidencija na serveru, veb-svetionika, oznaka i piksela. Možemo biti partneri sa trećim stranama koje rade analitiku, izveštavanje i marketing u naše ime koristeći informacije prikupljene sa Naših Digitalnih usluga i ovih tehnologija.  Obično, osim ako ne pristupate Našim Digitalnim uslugama putem svog naloga ili kao odgovor na e-poruku od Nas, informacije prikupljene putem naših Digitalnih usluga, ove tehnologije ne otkrivaju direktno vaš konkretan identitet mada je moguće izvlačiti zaključne iz prikupljenih podataka ili podataka povezanih sa drugim informacijama koje možemo imati a koje vas identifikuju. 

U zavisnosti od primenjivog zakona, nudimo opcije saglasnosti za kolačiće kako bismo obezbedili vaše davanje ili odbijanje saglasnosti za korišćenje ovih tehnologija. Ispod navodimo konkretne informacije po pitanju tipova tehnologija koje Mi koristimo i metoda za komuniciranje vaši željenih opcija privatnosti.

Informacije putem vašeg pregledača ili uređaja

Kada pristupate našim Digitalnim uslugama, većina pregledača prikuplja određene informacije ili to ide automatsku putem uređaja poput vaše adrese Internet protokola (IP), tipa računara (Windows ili Mac), proizvođača i modela uređaja, rezolucije ekrana, naziva i verzije operativnog sistema, jezika, naziva i verzije vašeg pregledača i naziva i verzije Digitalnih usluga (poput aplikacije) koju koristite.  Te informacije koristimo da bismo osigurali da Digitalne usluge pravilno funkcionišu i radi bezbednosti i sprečavanja prevara.  Većinu ovih informacija nije moguće koristiti za utvrđivanje ko ste vi konkretno osim ako ne pristupate našim sajtovima prijavljivanjem na svoj naloga ili odgovaranjem na e-poštu od nas. Čak i ako vaša IP adresa ne identifikuje ko ste vi, vašu IP adresu tretiramo kao vaše Lične podatke.

Upotreba mobilnih uređaja

Kada preuzimate i koristite Naše Digitalne usluge, Mi i/ili naši dobavljači usluga možemo da prikupljamo jedinstvene identifikatore vaših uređaja, identifikatore za oglašavanje, operativni sistem, informacije o mobilnoj mreži, kao i podatke o korišćenju aplikacije, poput datuma i vremena Naših Digitalnih usluga na vašim uređajima kojima pristupate Našim serverima i koje informacije o datoteke ste preuzeli na aplikaciju na osnovu vašeg broja uređaja. Naše Digitalne usluge mogu takođe da prikupljaju i prenose druge informacije kako bi omogućile funkcije aplikacije. Ove informacije koristimo da bismo osigurali da Digitalne usluge pravilno funkcionišu i da bismo poboljšali i personalizovali vaše iskustvo i pružili relevantan sadržaj ili oglase. Željene opcije za oglašavanje možete podesiti na svom mobilnom uređaju. Za više informacija o tome kako da podesite te izbore, posetite https://thenai.org/opt-out/mobile-opt-out/.

U nekim slučajevima, možemo da primamo informacije o lokaciji vašeg uređaja putem GPS, Wi-Fi ili Bluetooth-a vašeg uređaja, kada koristite Naše Digitalne usluge. Možemo da koristimo fizičku lokaciju vašeg uređaja kako bismo vam obezbedili personalizovane usluge i sadržaj zasnovane na lokaciji. Možemo i da delimo fizičku lokaciju vašeg uređaja, u kombinaciji sa informacijama o tome koje ste oglase pregledali i drugim informacijama koje prikupljamo, sa našim partnerima za marketing kako bismo im omogućili da vam pruže personalizovaniji sadržaj i da bi proučili efikasnost marketinških kampanja. Možete da sprečite deljenje lokacije tako što ćete isključiti GPS, Wi-Fi ili Bluetooth na svom uređaju.  Možete da upravljate postavkama lokacije za vaš iPhone uređaj tako što ćete posetiti https://support.apple.com/ i za android uređaj tako što ćete posetiti https://support.google.com/. Onemogućavanjem usluga zasnovanih na lokaciji na vašim uređajima, možda nećete moći da koristite određene funkcije Naših Digitalnih usluga. 

Kolačići i slične tehnologije

Kolačići su delovi informacija koji se skladište direktno na uređaju koji koristite dok ostvarujete interakciju sa onlajn sajtovima koji mogu da identifikuju vaš uređaj i mogu da sadrže i određene informacije.  Možemo da prikupljamo informacije iz kolačića i sličnih tehnologija za praćenje na Našim Digitalnim uslugama, kao i u HTML formatiranim porukama e-pošte koje vam šaljemo.  Kolačići i slične tehnologije ne identifikuju direktno ko ste vi, ali Nam omogućavaju da prikupljamo informacije kao što su tip pregledača, vreme provedeno na Digitalnim uslugama, stranice koje ste posetili, željene opcije jezika i druge objedinjene podatke o saobraćaju.  Mi i Naši dobavljači usluga, poput preduzeća za veb-analitiku i mreže za oglašavanje na internetu, možemo da postavljamo kolačiće na vaš uređaj. Ako ste se prijavili na Corteva nalog putem neke od naših Digitalnih usluga ili odgovorili na e-poruku od nas ili prihvatili Kolačiće na našem veb-sajtu, možemo biti u mogućnosti da povežemo informacije koje Mi prikupljamo sa drugim informacijama koje vas identifikuju.  Prikupljene informacije koristimo u različite svrhe, za skladištenje i poštovanje vaših željenih opcija i postavki, bezbednost i potvrdu identiteta, analitiku, merenje efikasnosti naših marketinških kampanja, da bismo vam prikazivali oglase za proizvode i usluge za koje verujemo da će vas zanimati, kao i da ispunimo druge zakonite svrhe opisane ispod. 

Tipovi kolačića koje Mi prikupljamo potpadaju u neku od tri kategorija:

 • Obavezni kolačići: Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje osnovnih funkcija kako bi sajt funkcionisao, poput obezbeđivanja bezbednog prijavljivanja ili pamćenja koliko artikala se nalazi u korpi za kupovinu. Ovu kategoriju kolačića ne možete onemogućiti i ne zahtevaju saglasnost.
 • Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići su opcioni i omogućavaju nam da analiziramo vaše korišćenje Digitalnih usluga i procenimo i poboljšamo naš učinak. Mogu i da se koriste za obezbeđivanje boljeg korisničkog iskustva na Digitalnim uslugama. Na primer, pamćenje vaših detalja o prijavljivanju ili pružanje informacija Nama o tome kako koristite naš sajt, poput željenog jezika.
 • Kolačići za oglašavanje: Ovi kolačići su opcioni i mogu se koristiti da saznamo koja su vaša interesovanja na osnovu veb-sajtova koje posećujete. To Nam može pomoći da vam prikazujemo relevantnije oglase na našim Digitalnim uslugama ili na sajtovima trećih strana na osnovu zaključaka o vašim interesovanjima.

Gde je to obavezno zakonom, prikupljamo vašu saglasnost pre postavljanja funkcionalnih i kolačića za oglašavanje i možete uvek da date ili opozovete svoju saglasnost za funkcionalne ili kolačiće za oglašavanje putem alatke za željene opcije kolačića u Našim Digitalnim uslugama. Ova alatke za željene opcije za kolačiće je omogućena da obrađuje vaše željene opcije i u određenim jurisdikcijama, da prepoznaje i obrađuje univerzalni signal za odbijanje saglasnosti. Neki pregledači imaju postavke „ne pratiti“.  Zato što još uvek ne postoji opšte razumevanje kako da tumačimo te signale, Mi trenutno ne reagujemo na postavke pregledača „ne pratiti“.

Osim toga, kod većine internet pregledača ili drugog softvera, možete da promenite postavke pregledača kako biste obrisali kolačiće sa čvrstog diska na vašem računaru, blokirali sve kolačiće ili primali upozorenje pre skladištenja kolačića. Ako ne želite da se informacije prikupljaju putem upotrebe kolačića, postoji jednostavan proces u većini pregledača koji vam omogućava da odbijete upotrebu kolačića. Da biste saznali više o odbijanju saglasnosti u veb-pregledačima, posetite https://optout.aboutads.info/ i https://optout.networkadvertising.org. Da biste saznali više o kolačićima, posetite lokalno udruženje za digitalno oglašavanje, na primer:

Nakon što ste podesili željene opcije za kolačiće, određeni izbori koje ste napravili biće poštovani. Ne zaboravite da ako izbrišete vaše željene opcije ili koristite drugi pregledač ili računar, moraćete ponovo da podesite željene opcije za kolačiće. 

Druge tehnologije koje koristimo

 • Svetionici i piksel oznake: Svetionici i piksel oznake su mali grafički elementi na stranici veb-sajta ili u poruci e-pošte dizajnirani za praćenje prikazanih stranica ili otvorenih e-poruka i mogu da se koriste za isporuku kolačića na vaš računar. Ove tehnologije takođe mogu pomoći da se analizira efikasnost veb-sajta merenjem broja posetioca ili aktivnosti na stranici.
 • Dodatne komponente i veze do sajtova trećih strana: Naše Digitalne usluge mogu uključivati dodatne komponente sa društvenih mreža ili drugih trećih strana kao što su Facebook, Meta ili Google. Ove dodatne komponente mogu da postave kolačić na vaš računar koji trećoj strani govori da ste posetili neku od Digitalnih usluga. Ako ste se prijavili na sajt treće strani, taj sajt može da prikuplja informacije da li ste ostvarili interakciju sa dodatnom komponentom treće strane ili povezali Naše Digitalne usluge ili da to niste uradili. Dodatne komponente trećih strana tretiramo kao neobavezne kolačiće tako da možete da podesite željene opcije kolačića u skladu sa tim. 

Veb-analitika

Gde je to dozvoljeno zakonom, koristimo usluge veb-analitike trećih strana kao što su Google i Adobe za bolje razumevanje kako korisnici ostvaruju interakciju sa našim Digitalnim uslugama. Kao što je obrađeno iznad u okviru Kolačića i sličnih tehnologija, ove treće strane mogu da prikupljaju informacije o vašim onlajn aktivnostima tokom vremena i na nepovezanim sajtovima koristeći kolačiće i druge tehnologije praćenja. Te kolačiće i tehnologije koji se koriste za prikupljanje tih analitičkih i neobaveznih kolačića i možete da podesite željene opcije kolačića u skladu sa tim. O praksama privatnosti kompanije Google možete saznati više ako posetite www.google.com/policies/privacy/‌partners/ i odbijete saglasnost preuzimanjem dodatne komponente za pregledač za odbijanje saglasnosti za Google Analytics, koji je dostupan na adresi at https://tools.google.com/dlpage/gaoptout i prakse privatnosti kompanije Adobe tako što ćete posetiti https://www.adobe.com/privacy.html i odbiti saglasnost tako što ćete posetiti stranicu https://www.adobe.com/privacy/opt-out.html#customeruse.

Oglašavanje zasnovano na ponašanju i interesovanjima

Corteva može da koristi kompanije za oglašavanje trećih strana da vam prikazuje onlajn oglase o robi i uslugama koje bi vas mogle zanimati na osnovu vaših poseta našim sajtovima i drugim sajtovima na svim uređajima koje koristite (poznato kao „oglašavanje zasnovano na ponašanju“ ili „oglašavanje zasnovano na interesovanjima“). U te svrhe, ove kompanije za oglašavanje mogu prikupljati informacije postavljanjem kolačića ili drugih tehnologija koje su opisane gore, na našim Digitalnim uslugama i kombinovati ih sa informacijama o vašim aktivnostima na drugim veb-sajtovima, mobilnim aplikacijama i uređajima. Možete da sprečite dobijanje oglasa zasnovanih na interesovanjima na osnovu postavljanja kolačića tako što ćete pratiti gorenavedene korake za onemogućavanje kolačića, odbiti kolačiće u pregledačima, odbiti zahtev za „pristup podacima“ koje aplikacije obično postavljaju kada instalirate ili prilagoditi postavke praćenja oglasa na svom uređaju. Ako se nalazite u Sjedinjenim Američkim Državama i želite da odustanete od ciljanog oglašavanja ili oglašavanja zasnovanog na ponašanju u različitim kontekstima, možete da kliknete na dugme za odbijanje saglasnosti na našoj početnoj stranici sajta za Sjedinjene Američke Državama i/ili popunite obrazac zahteva za odbijanje saglasnosti. Više informacija možete pronaći na adresi Obaveštenje o privatnosti za SAD (corteva.com).

Imajte u vidu da čak i ako odbijete saglasnost za kolačiće za oglašavanje zasnovano na ponašanju i interesovanjima, i dalje možete videti Naše oglase. Ovi oglasi nisu zasnovani na vašem ponašanju na različitim sajtovima, već su se zasnivaju na kontekstu određenog sajta koji posećujete. Na primere, možete videti oglas za Corteva semenski proizvod kada posetite sajt za poljoprivredu. 

Poslovna analitika i veštačka inteligencija

Gde je to zakonom dozvoljeno, možemo da koristimo informacije koje ste nam obezbedili vi i/ili poslovni partneri, kao što su istorija kupovine, podaci o geografskoj lokaciji, satelitski snimci, kao i podaci o radovima na poljoprivredom polju u dizajniranju ili upotrebi poslovne analitike i/ili veštačke inteligencije. Ove informacije koristimo za istraživanje, tehnološki razvoj i dizajniranje, održavanje ili poboljšanje kvaliteta ili bezbednosti naših proizvoda, usluga i programa. Na primer, te informacije možemo koristiti za predviđanje tendencija, u dijagnostičke svrhe, da bismo vam davali agronomske savete i predlagali usluge i proizvode.

Kako Mi koristimo Lične podatke

Mi i Naši dobavljači usluga koristimo Lične podatke u sledeće svrhe kada imamo zakonski poslovni interes, vašu saglasnost ili u drugim slučajevima dozvoljenim primenjivim zakonima o zaštiti privatnosti i podataka:  

 • Obezbeđivanje Naših usluga i podrška Našim klijentima
  • Da bismo održavali ili servisirali naloge, potvrdili informacije o klijentu, obezbedili korisničku službu i odgovorili na Vaše upite, obradili ili ispunili porudžbine i transakcije.
  • Da bismo obezbedili finansiranje, ispunjenje usluga, obradili plaćanja, prikupljanja i upravljanje rizicima.
  • Da bismo slali administrativne informacije vama poput promena Naših odredbi, uslova i smernica, ili informacije o garanciji ili opozivu proizvoda.
 • Marketing, promocije i personalizacija
  • Da bismo vam slali komunikaciju povezanu sa marketingom sa informacijama o Našim uslugama, novim proizvodima i drugim vestima o kompaniji Corteva.
  • Da bismo vam ponudili mogućnost da učestvujete u nagradnim igrama takmičenjima i drugim promocijama.
  • Da bismo razvili i isporučili marketinšku i drugu promotivnu komunikaciju prilagođenu vašim ili interesovanjima Naših drugih korisnika i da bismo analizirali ili predvideli željene opcije Naših korisnika kako bismo pripremili objedinjene izveštaje o tendencijama o tome kako se Naš digitalni sadržaj koristi kako bismo mogli da poboljšamo Naše usluge i ponude.
 • Pravne informacije i usklađenost
  • U svrhe pravne i regulatorne usklađenosti, uključujući upotrebu i razotkrivanje Ličnih podataka potrebnih zakonom ili radi usklađenosti sa smernicama i procedurama kompanije ili građanskih, pravnih ili regulatornih upita, istraga, sudskih poziva ili saslušanja.
  • Za ostvarivanje ili odbranu zakonskih prava kompanije Corteva i njenih službenika, direktora, zaposlenih, klijenata, ugovarača i zastupnika i za rešavanje sporova.
 • Poslovanje i u opšte poslovne svrhe
  • Za korporativno upravljanje, uključujući korporativno računovodstvo, reviziju, analizu i izveštavanje, spajanja, akvizicije i prodaje.
  • Za administrativno i tehnološko upravljanje, uključujući optimizovanje Naših Digitalnih usluga i analize podataka.
  • Za kontinuitet poslovanja i oporavak od katastrofa.
 • Poboljšanje i razvoj novih proizvoda i usluga
  • Za istraživanje, tehnološki razvoj, dizajniranje, održavanje ili poboljšanje kvaliteta ili bezbednosti naših proizvoda, usluga i programa.
 • Sprečavanje prevara i bezbednost
  • Za zaštitu bezbednosti i celovitosti Naših sistema, mreža, aplikacija i podataka, uključujući otkivanje, analizu i rešavanje bezbednosnih pretnji, komunikaciju sa organima za sprovođenje zakona i konzorcijumima za bezbednost informacija, otklanjanje grešaka u uslugama ili sistemima, upravljanje identitetom uključujući provere i potvrde identiteta za sisteme i tehnologiju.
  • Za bezbednost prostorija, sigurnost i sprečavanje gubitaka, detekciju i sprečavanje prevara i drugih nelegalnih aktivnosti.

Kako razotkrivamo Lične podatke

Možemo da razotkrivamo Lične podatke u svrhe opisane u ovoj Izjavi o privatnosti sledećim pravnim licima, uključujući one u drugim zemljama. Listu i lokaciju pravnih lica u našoj grupi kompanija možete videti ovde.

 • Našoj nadređenoj kompaniji i povezanim kompanijama. Kada to radimo, ta druga pravna lica kompanije Corteva će koristiti i razotkrivali Lične podatke na način koji je dosledan sa ovom Izjavom o privatnosti i koji je dosledan sa zahtevima prema primenjivim zakonima o zaštiti privatnosti i podataka.
 • Zadržavamo pravo da omogućimo našim dobavljačima da pomognemo da pružaju usluge podrške, uključujući, ali se ne ograničavajući na one koje obezbeđuju podršku za korisničku službu, oglašavanje, marketing, komunikaciju i analizu podataka, informacionu tehnologiju, bezbednost informacija, finansijske, računovodstvene, bezbednosne i pravne usluge. Ove treće strane su u obavezi da koriste Lične podatke koje delimo sa njima samo za obavljanje ugovornih usluga i u skladu sa primenjivim zakonom o zaštiti privatnosti i podataka.
 • Trećim stranama kao što su zastupnici, trgovci, distributeri i poslovni partneri za obezbeđivanje proizvoda i usluga klijentima i u vezi sa licenciranjem, zajedničkim razvojem ili sličnim dogovorima. Ove treće strane su u obavezi da Lične podatke koriste dosledno sa ovom Izjavom o privatnosti i/ili samo da obavljaju ugovorene usluge i u skladu sa primenjivim zakonom o zaštiti privatnosti i podataka.
 • Trećim stranama kao što su regulatorna tela, sudovi, službe za sprovođenje zakona i vladina tela, kako bi poštovali primenjive zakone, propise, sudske ili druge procese gde u dobroj veri smatramo da je razotkrivanje neophodno kako bismo poštovali primenjivi zakon, uključujući zakone izvan zemlje boravka. U tim okolnostima preduzećemo odgovarajuće mere, dosledne sa primenjivim zakonom o zaštiti privatnosti i podataka kako bismo zaštitili Lične podatke.
 • Trećim stranama poput onih koje pomažu u detekciji, sprečavanju i odgovoru na prevaru, zloupotrebu Corteva proizvoda, usluga ili Digitalnih usluga, kršenje prava intelektualne svojine, kako bismo primenili Naše uslove i odredbe i Naše ugovore, i da bismo zaštitili vaša prava, privatnost, bezbednost ili imovinu i/ili naša povezana preduzeća, vas ili druge. Ove treće strane su u obavezi da koriste Lične podatke koje delimo sa njima samo za obavljanje ugovornih usluga i u skladu sa primenjivim zakonom o zaštiti privatnosti i podataka.
 • Trećim stranama u vezi sa reorganizacijom, spajanjem, prodajom, zajedničkim ulaganjem, dodelom, prenosom ili drugim raspolaganjem celim ili nekim delom našeg poslovanja, sredstava ili akcija (uključujući u vezi sa bilo kojim stečajnim ili sličnim postupcima). Takve treće strane mogu da uključuju, na primer, pravno lice sticaoca ili njegove savetnike. U takvim okolnostima, preduzećemo odgovarajuće mere, dosledne sa primenjivim zakonom o zaštiti privatnosti i podataka, da bismo zaštitili Lične podatke.

KAKO OBEZBEĐUJEMO LIČNE PODATKE

Lični podaci će generalno biti skladišteni u Corteva bazama podataka ili bazama podataka kojima upravljaju Naši dobavljači usluga. Koristimo razumne organizacione, tehničke i administrativne mere za zaštitu Ličnih podataka unutar Naše organizacije i zahtevamo putem ugovora da Naši dobavljači usluga rade to isto.  Nažalost, nijedan sistem za prenos ili skladištenje podataka ne može biti garantovano 100% bezbedan.  Ako imate razloga da verujete da vaša interakcija sa Nama više nije bezbedna, odmah nas obavestite u skladu sa odeljkom „Kako da nas kontaktirate“ u nastavku.

ZADRŽAVANJE LIČNIH PODATAKA

Lične podatke zadržavamo koliko je potrebno ili dozvoljeno u svetlu svrha za koje su bili prikupljeni i u skladu sa primenjivim zakonom. 

Kriterijumi za utvrđivanje Naših perioda zadržavanja obuhvataju sledeće: 

 • Vremensko trajanje tokom kog imamo tekući odnos sa vama (na primer, dok imate nalog kod nas ili dok koristite Digitalne usluge) i vremensko trajanje nakon toga tokom kog Mi možemo da imamo zakonsku potrebu da referenciramo vaše Lične podatke kako bismo odgovorili na probleme koji mogu da nastanu;
 • Osetljivost Ličnih podataka i svrhe u koje su Lični podaci prikupljeni;
 • Da li postoji zakonska obaveza koja Nas obavezuje (na primer, određeni zakoni zahtevaju da Mi vodimo evidenciju o vašim transakcijama određeni vremenski period pre nego što možemo da ih izbrišemo);
 • Da li se zadržavanje savetuje u svetlu Našeg pravnog položaja (recimo, u odnosu na primenjive rokove zastarelosti, sudskim sporovima ili regulatornim istragama).

USLUGE TREĆIH STRANA

Možemo obezbeđivati linkove do veb-sajtova ili usluga trećih strana kada Mi smatramo da su linkovi koristi za vas. Ova Izjava o privatnosti se ne bavi, niti smo Mi odgovorni za, privatnosti ili bezbednosne prakse bilo kojih trećih strana, uključujući sve treće strane koje vode bilo koji veb-sajt ili uslugu na koje vode Usluge. 

Osim toga, Mi nismo odgovorni za politike privatnosti ili bezbednosti drugih organizacija, dobavljača platformi društvenih mreža, dobavljača operativnog sistema, dobavljača bežičnih usluga ili proizvođača uređaja, uključujući u vezi sa svim Ličnim informacijama koje razotkrivate drugim organizacijama putem ili u vezi sa Digitalnim uslugama ili našim Stranicama na društvenim mrežama.

UPOTREBA USLUGA OD STRANE MALOLETNIKA

Usluge nisu usmerene ka pojedincima mlađim od trinaest (13) godina i ne prikupljamo svesno Lične informacije od pojedinaca mlađih od 13 godina.

NADLEŽNOST I PREKOGRANIČNI PRENOS

 • Vaši Lični podaci mogu da se skladište i obrađuju u bilo kojoj zemlji gde Mi imamo objekte ili u kojima Mi angažujemo dobavljače usluga, a korišćenjem Usluga vi razumete da će vaše informacije biti prenete u zemlje ili regione izvan vaše zemlje (ili države/pokrajine) boravka, uključujući Sjedinjene Države, koje mogu imati propise o zaštiti podataka koji se razlikuju od onih u vašoj zemlji.  Pod određenim okolnostima, sudovi, agencije za sprovođenje zakona, regulatorne agencije ili organi vlasti u tim drugim zemljama mogu imati pravo da pristupaju vašim Ličnim podacima.
 • DODATNE INFORMACIJE U VEZI SA EEP: Evropska komisija prepoznaje neke od zemalja izvan EEP da pružaju odgovarajući nivo zaštite podataka prema standardima EEP (potpuna lista tih zemalja je dostupna ovde: Onlajn spisak adekvatnosti Komisije EU). Za prenose iz EEZ u zemlje koje Evropska komisija ne smatra da su adekvatne, Mi smo uspostavili odgovarajuće mere, poput Standardnih ugovornih odredbi koje je usvojila Evropska komisija za zaštitu vaših Ličnih podataka. Možete da dobijete kopiju ovih mera tako što ćete poslati zahtev za privatnost koji je dostupan u odeljku Kako da nas kontaktirate u nastavku.

OSETLJIVE INFORMACIJE

Osim ako Mi to ne zatražimo, molimo vas da Nam ne šaljete, i da ne razotkrivate Nam nikakve osetljive Lične podatke (npr., jedinstvene matične brojeve građana, informacije vezane za rasno ili etničko poreklo, politička mišljenja, verska ili druga uverenja, zdravlje, biometrijske podatke ili genetičke karakteristike, kriminalnu istoriju ili članstvo u sindikatima) na ili putem Digitalnih usluga ili na drugi način.

USLUGA PLAĆANJA TREĆE STRANE

Možemo da koristimo uslugu plaćanja trećih strana kako bismo obrađivala uplate izvršene putem Digitalnih usluga. Ako želite da izvršite plaćanje putem Digitalnih usluga, vaše Lične podatke prikupljaće te treće strane, a ne Mi, i oni će biti predmet politike privatnosti trećih strana, a ne ove Politike privatnosti.  Nemamo kontrolu nad, niti smo odgovorni za, prikupljanje i razotkrivanje vaših Ličnih podataka od strane treće strane.

DODATNE INFORMACIJE

Zato što komunikacija nije uvek bezbedna, nemojte uključivati broj kreditne kartice ili druge osetljive informacije u vašoj komunikaciji sa Nama.

DODATNE INFORMACIJE U VEZI SA KINOM

DODATNE INFORMACIJE U VEZI SA JAPANOM

DODATNE INFORMACIJE U VEZI SA SJEDINJENIM DRŽAVAMA

DODATNE INFORMACIJE O VEZI SA EEP, ŠVAJCARSKOM I UJEDINJENIM KRALJEVSTVOM: Ovaj odeljak se primenjuje samo na Corteva obradu Ličnih podataka za stanovnike u EEP, Švajcarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

 • Različita Corteva pravna lica mogu biti Kontroleri podataka vaših Ličnih podataka. Kontroleri podataka za EU podatke su navedeni ovde.
 • Obrada – obrađujemo vaše lične podatke na najmanje jednoj od sledećih pravnih osnova
  • Kao što je potrebno za stupanje u ugovorni odnos sa vama ili pravnim licem koje predstavljate, za obavljanje naših ugovornih obaveza, za pružanje Ponuda, za reagovanje na vaše zahteve ili za pružanje korisničke podrške;
  • Gde imamo zakonski interes;
  • Gde je potrebno da budemo usklađeni sa relevantnim zakonom ili pravnim obavezama, uključujući reagovanje na zakonite zahteve i naloge; ili
  • Uz vašu saglasnost
 • Vaša prava, prema primenjivom zakonu, vi imate pravo na sledeće:
  • Da zatražite da li čuvamo lične podatke o vama i informacije o tome kako se oni obrađuju;
  • Da zatražite ispravljanje netačnih ličnih podataka;
  • Da zatražite brisanje ličnih podataka koji više nisu neophodni u svrhe koje predstavljaju osnov obrade, koji su obrađeni na osnovu povučene saglasnosti ili obrađene suprotno primenjivim zakonskim zahtevima;
  • Da zatražite od nas da ograničimo obradu ličnih podataka gde obrada nije prikladna;
  • Da uložite prigovor na obradu ličnih podataka; i
  • Da zatražite prenosivost ličnih podataka koje ste nam naveli (što ne obuhvata informacije izvedene iz prikupljenih informacija), gde je obrada tih ličnih podataka zasnovana na saglasnosti ili ugovoru sa vama i gde se sprovodi automatskim putem.
 • Prenosi, Evropska komisija prepoznaje neke od zemalja izvan EEP da pružaju odgovarajući nivo zaštite podataka prema standardima EEP (potpuna lista tih zemalja je dostupna ovde Onlajn spisak adekvatnosti EU Komisije). Za prenose iz EEZ u zemlje koje Evropska komisija ne smatra da su adekvatne, Mi smo uspostavili odgovarajuće mere, poput standardnih ugovornih odredbi koje je usvojila Evropska komisija za zaštitu vaših Ličnih podataka. Prenosima iz Ujedinjenog Kraljevstva i Švajcarske u zemlje koje se odnosne zemlje ne smatraju adekvatnim takođe upravljaju odgovarajuće zaštitne mere.

 • Možete i da:

AŽURIRANJA IZJAVE O PRIVATNOSTI

Legenda „Poslednje ažuriranje“ na vrhu ove Izjave o privatnosti označava kada je ova Izjava o privatnosti poslednji put revidirana.  Sve promene će stupiti na snagu kada Mi objavimo revidiranu Izjavu o privatnosti na u Uslugama.  Vaša upotreba Usluga nakon tih promena znači da prihvatate revidiranu Izjavu o privatnosti.

VAŠA PRAVA PRIVATNOSTI I IZBORI

Kako možete da pristupate vašim Ličnim podacima, menjate ih ili brišete 

Ako želite da zatražite da pregledate, ispravite, ažurirate, potisnete, ograničite ili obrišete Lične podatke, koji su predmet obrade Ličnih podataka, ili ako želite da zatražite kopiju vaših Ličnih podataka u svrhe prenosa drugoj kompaniji (u obimu u kom su vam ova prava obezbeđena primenjivim zakonom), možete da podnesete takav zahtev tako što ćete kliknuti na odgovarajući link na padajućoj listi Zahtevi za prava u vezi sa privatnošću u nastavku za zemlju u kojoj boravite. Ako ne pronađete link za određenu zemlju, pošaljite upit koristeći informacije o odgovarajućoj zemlji koje su dostupne u Informacijama za kontakt prema padajućoj listi Zemalja navedenoj ispod.

Odgovorićemo na vaš zahtev u skladu sa primenjivim zakonom.

U vašem zahtevu, jasno navedite koje Lične podatke želite da promenite i da li želite da vaši Lični podaci budu potisnuti iz Naše baze podataka.  Radi vaše zaštite, Mi možemo da primenimo samo zahteve u odnosu na Lične podatke povezane sa određenom adresom e-pošte koju koristite da Nam pošaljete vaš zahtev, a možda ćemo morati da proverimo vaš identitet pre nego što primenimo vaš zahtev.  Pokušaćemo da ispoštujemo vaš zahtev što je pre razumno izvodljivo. 

Imajte u vidu da ćemo morati da zadržimo određene informacije u svrhe evidencije i/ili da bismo dovršili bilo koju transakciju koju ste započeli pre zahtevanja promene ili brisanja (npr, kada obavite kupovinu ili unesete promociju, možda nećete moći da promenite ili obrišete navedene Lične podatke sve do završetka takve kupovine ili promocije). 

KAKO DA NAS KONTAKTIRATE

Ima imate bilo kakva pitanja o vašim izborima privatnosti ili ovoj Izjavi o privatnosti, možete da nas kontaktirate klikom na odgovarajući link na padajućoj listi Kontakt informacije po zemljama ispod i pošaljete obrazac zahteva za privatnost ili koristeći informacije navedene u odeljku Kontaktirajte nas. 

Zahtevi za prava privatnosti

Otvorite vaš region ispod i idite na vašu zemlju boravka kako biste podneli Zahtev za prava privatnosti

Severna Amerika

SAD stanovnici Zahtev za privatnost

Kanadski stanovnici Zahtev za privatnost na engleskom

Kanadski stanovnici Zahtev za privatnost na francuskom

Latinska Amerika

Argentinski stanovnici Zahtev za privatnost za Argentinu

Brazilski stanovnici Zahtev za privatnost za Brazil

Čileanski stanovnici Zahtev za privatnost za Čile

Kolumbijski stanovnici Zahtev za privatnost za Kolumbiju

Kostarikanski stanovnici Zahtev za privatnost za Kostariku

Dominikanska Republika, stanovnici Zahtev za privatnost za Dominikansku Republiku

Ekvadorski stanovnici Zahtev za privatnost za Ekvador

Meksikanski stanovnici Zahtev za privatnost za Meksiko

Nikaragvanski stanovnici Zahtev za privatnost za Nikaragvu

Panamski stanovnici Zahtev za privatnost za Panamu

Peruanski stanovnici Zahtev za privatnost za Peru

Urugvajski stanovnici Zahtev za privatnost za Urugvaj

EMEA

Austrijski stanovnici Zahtev za privatnost za Austriju

Švajcarske stanovnici Zahtev za privatnost za Švajcarska

Belgijski stanovnici Zahtev za privatnost za Belgiju (DE)

Belgijski stanovnici Zahtev za privatnost za Belgiju (FR)

Belgijski stanovnici Zahtev za privatnost za Belgiju (NL)

Bugarski stanovnici Zahtev za privatnost za Bugarsku

Hrvatski stanovnici Zahtev za privatnost za Hrvatsku

Češka Republika, stanovnici Zahtev za privatnost za Češku Republiku

Danski stanovnici Zahtev za privatnost za Dansku

Egipatski stanovnici Zahtev za privatnost za Egipat

Estonski stanovnici Zahtev za privatnost za Estoniju

Etiopijski stanovnici Zahtev za privatnost za Etiopiju

Finski stanovnici Zahtev za privatnost za Finsku

Francuski stanovnici Zahtev za privatnost za Francusku

Nemački stanovnici Zahtev za privatnost za Nemačku

Grčki stanovnici Zahtev za privatnost za Grčku

Mađarski stanovnici Zahtev za privatnost za Mađarsku

Irski stanovnici Zahtev za privatnost za Irsku

Italijanski stanovnici Zahtev za privatnost za Italiju

Obala Slonovače, stanovnici Zahtev za privatnost za Obalu Slonovače

Kenijski stanovnici Zahtev za privatnost za Keniju

Letonski stanovnici Zahtev za privatnost za Letoniju

Litvanski stanovnici Zahtev za privatnost za Litvaniju

Moldavijski stanovnici Zahtev za privatnost za Moldaviju

Marokanski stanovnici Zahtev za privatnost za Maroko

Holandski stanovnici Zahtev za privatnost za Holandiju

Poljski stanovnici Zahtev za privatnost za Poljsku

Portugalski stanovnici Zahtev za privatnost za Portugal

Rumunski stanovnici Zahtev za privatnost za Rumuniju

Srpski stanovnici Zahtev za privatnost za Srbiju

Slovački stanovnici Zahtev za privatnost za Slovačku

Slovenački stanovnici Zahtev za privatnost za Sloveniju

Južnoafrički stanovnici Zahtev za privatnost za Južnu Afriku (EN)

Južnoafrički stanovnici Zahtev za privatnost za Južnu Afriku (AF)

Španski stanovnici Zahtev za privatnost za Španiju

Švedski stanovnici Zahtev za privatnost za Švedsku

Tanzanijski stanovnici Zahtev za privatnost za Tanzaniju

Turski stanovnici Zahtev za privatnost za Tursku

Ukrajinski stanovnici Zahtev za privatnost za Ukrajinu

Ujedinjeno Kraljevstvo, stanovnici Zahtev za privatnost za Ujedinjeno Kraljevstvo

Zambijski stanovnici Zahtev za privatnost za Zambiju

APAC

Australijski stanovnici Zahtev za privatnost za Australiju

Kambodžanski stanovnici Zahtev za privatnost za Kambodžu

Kineski stanovnici Zahtev za privatnost za Kinu

Indijski stanovnici Zahtev za privatnost za Indiju

Indonežanski stanovnici Zahtev za privatnost za Indoneziju

Japanski stanovnici Zahtev za privatnost za Japan

Malezijski stanovnici Zahtev za privatnost za Maleziju (EN)

Novi Zeland, stanovnici Zahtev za privatnost za Novi Zeland

Pakistanski stanovnici Zahtev za privatnost za Pakistan

Filipinski stanovnici Zahtev za privatnost za Filipine

Singapurski stanovnici Zahtev za privatnost za Singapur

Korejski stanovnici Zahtev za privatnost za Koreju

Tajlandski stanovnici Zahtev za privatnost za Tajland

Vijetnamski stanovnici Zahtev za privatnost za Vijetnam

Kontaktinė informacija pagal šalį

Peržiūrėkite toliau pateiktą abėcėlinį šalių sąrašą

Algeria

Corteva Agriscience
2nd Floor, Building A, Lakefield Office Park
272 West Avenue, Die Hoewes
Centurion, 0157, South Africa.
+27 12 683 5700

Argentina

Oficina Central - Buenos Aires, Argentina
Avenida Libertador 101, Piso 1, 1638
Vicente López, Buenos Aires, Argentina
Tel: 11-4110-0202 / 11-4110-0201
infoargentina@corteva.com

Australia

Customer Information Center
Locked Bag 2002 Chatswood,
NSW 2057,
Australia.
+61 1800 700 096
Email: AUCustomerService@Corteva.com

Belgium (DE)

Corteva Agriscience™
Zuid-Oostsingel 24 D
4611 BB  Bergen op Zoom
The Netherlands
T : 0031 164 44 40 00

Belgium (FR)

Corteva Agriscience™
Zuid-Oostsingel 24 D
4611 BB  Bergen op Zoom
The Netherlands
T : 0031 164 44 40 00

Belgium (NL)

Corteva Agriscience™
Zuid-Oostsingel 24 D
4611 BB  Bergen op Zoom
The Netherlands
T : 0031 164 44 40 00

Bolivia

Centro de información al cliente
Av. San Martin # 1800, Edificio Tacuaral 2o. Piso Of. 205
Santa Cruz de la Sierra
Tel: (591-3)-341-6464
Fax: (591-3)-341-7542
Correo electrónico: infobolivia@corteva.com

Brazil

Departamento de Marketing/CRM
Corteva Agriscience

Alameda Itapecuru, 506
Alphaville Industrial, Barueri - SP
CEP 06454-080
Telefone 0800-772-2492

Entrar em contato com nossa DPO por meio do e-mail dpobrasil@corteva.com

Bulgaria

Corteva Agriscience Bulgaria EOOD
Metropolitan Municipality, Mladost IV
 Business Park Sofia, Building 1A, Floor 1.
 01766 Sofia,  Bulgaria

Cambodia

Regency Square C, Ground Floor, Unit # 30C/168
Mao Tse Tong Blvd (245), Phum 3, Tumnob Tuek,
Khan Chamkamon, Phnom Penh
Cambodia 120108
Tel: +855 92 777 527

Canada (EN)

Customer Information Center
c/o Scot Middleton, Canada Privacy Officer

Attn. Privacy Requests
Suite 2450, 215 2 Street Southwest
Calgary, AB T2P 1M4

caprivacyrequest@corteva.com

Canada (FR)

Centre d’informations clients
c/o Scot Middleton, Canada Privacy Officer

Attn: Privacy Request
Suite 2450, 215 2 Street Southwest
Calgary, AB
T2P 1M4

caprivacyrequest@corteva.com

Chile

Teléfono: 22836 7001.
Gran Avenida 1621, Paine, Región Metropolitana, Chile.

China

客户信息中心
上海市浦东新区祖冲之路2290号展想广场1号楼16层
服务热线:400 880 5588
公共邮箱:support_gc@corteva.com

Colombia

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Costa Rica

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Croatia

Corteva Agriscience Croatia LLC
Florijana Andrašeca 18 A
10 000 Zagreb
CROATIA

Czech Republic

Corteva Agriscience Czech s.r.o.
Pekarska  628/14,
Praha 5, 15500,
Czech Republic

Denmark

Corteva Agriscience Denmark A/S
Langebrogade 1 DK-1411 Copenhagen, Denmark

Dominican Republic

 +54 11-4110-0202 / 11-4110-0201
Vía correo electrónico a: infoargentina@corteva.com
Oficina Central - Buenos Aires Argentina
Avenida del Libertador 101, Piso 11, B1638BEA
Vicente López, Buenos Aires, Argentina

Ecuador

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Egypt

Corteva Agriscience Egypt LLC
Fourth Floor, Fifth Settlement
67 El Tessein Street
New Cairo
Egypt
c/o Tel: +20 22613 1885

El Salvador

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Estonia

Corteva Agriscience
Customer Information Center
Langebrogade 1,
DK-1411 Copenhagen, Denmark

Ethiopia

Corteva Agriscience Ethiopia PLC
Africa Avenue, Peacock Park
Addis Ababa, Ethiopia,

Finland

Corteva Agriscience
Customer Information Center
Langebrogade 1,
DK-1411 Copenhagen, Denmark

France

Corteva Agriscience France S.A.S
1 bis avenue du 8 mai 1945
Immeuble Equinoxe II
78280 Guyancourt - France

Germany

Corteva Agriscience Deutschland GmbH
Riedenburger Str. 7 81677 München
Deustchland .

Ghana

Corteva Agriscience
2nd Floor, Building A, Lakefield Office Park
272 West Avenue, Die Hoewes
Centurion, 0157, South Africa.
+27 12 683 5700

Greece

Corteva Agriscience Hellas S.A.
Hydras 2 & Leoforos Kifisias 280
15232 Chalandri
Telephones: +302106800741 or +302106889700

Guatemala

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Honduras

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Hungary

Corteva Agriscience
Boldiszár u. 4
1112 Budapest - Hungary

India

Customer Information Center
Corteva AgriScience,
12th floor, Atria, V Ascendas IT park,
Madhapur, Hyderabad 500081
1860 1800 186

Indonesia

Pusat Informasi Pelanggan
CIBIS NINE, 10th floor Cilandak
Commercial Estate
Jalan TB Simatupang no 2, Jakarta
Selatan 12560, Indonesia
Phone: 021-50829455

Ireland

Corteva Agriscience UK Limited
CPC2 Capital Park, Fulbourn,
Cambridge, CB21 5XE
+44 (0)1462 457272

Italy

Corteva Agriscience Italia S.r.l
Via Comizi Agrari 10
 26100 Cremona - Italia

Ivory Coast

CORTEVA AGRISCIENCE
Oasis Square, Building 6, 2nd floor – N° 217.
Oasis, PC 20410 – Casablanca - MOROCCO
Fixe: +212 529 05 51 92

Japan

〒100-6110
東京都千代田区永田町2-11-1
山王パークタワー コルテバ
アグリサイエンス日本株式会社

Kenya

Corteva Agriscience Kenya Limited
L. R. No. 205/94/95 Riverside Drive Chiromo Road
Nairobi, Kenya

Korea

Corteva AgriSciences Korea Contact Info
코르테바아그리사이언스 코리아(유)
서울특별시 중구 칠패로 37 , HSBC 빌딩 15층
Tel : 02-2223-8900
Fax : 02-2088-8174
E-mail: CortevaKorea@corteva.com

Latvia

Corteva Agriscience
Customer Information Center
Langebrogade 1,
DK-1411 Copenhagen, Denmark

Lithuania

Corteva Agriscience
Customer Information Center
Langebrogade 1,
DK-1411 Copenhagen, Denmark

Malaysia (EN)

Customer Information Center:
B-3-3, The Ascent Paradigm,
No.1, Jalan SS7/26A, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Malaysia (MS)

Customer Information Center:
B-3-3, The Ascent Paradigm,
No.1, Jalan SS7/26A, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Malaysia (ZH)

Customer Information Center:
B-3-3, The Ascent Paradigm,
No.1, Jalan SS7/26A, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Mexico

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Moldova

Corteva Agriscience Romania S.R.L.
 Baneasa Business & Technology Park Sos Bucuresti-Ploiesti Nr 42-44 Cladirea B, et 2 Sector 1
 013696 Bucuresti  - Romania.

Morocco

CORTEVA AGRISCIENCE
Oasis Square, Building 6, 2nd floor – N° 217.
Oasis, PC 20410 – Casablanca - MOROCCO
Fixe: +212 529 05 51 92

Netherlands

Corteva Agriscience Netherlands B.V.
Zuid-Oostsingel 24 d
4611BB Bergen op Zoom, The Netherlands

New Zealand

Customer Information Center
Private Bag 2017 New Plymouth,
Taranaki 4342, New Zealand
+646 757 7812
Email: NZCustomerService@Corteva.com

Nicaragua

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Nigeria

Corteva Agriscience Nigeria Limited
1, KPMG Tower - Bishop Aboyade Cole Street
Lagos, Nigeria

Pakistan

Customer Information Center
Lahore Headoffice
26-FCC, 2nd Floor,
Syed Maratab Ali Road,
Gulberg IV, Lahore, Pakistan
Telephone number: +92-42-35711303-9
Sahiwal office
06-Km Lahore Road, Sahiwal.
Tel: +92 40 4403140-41

Panama

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Paraguay

Departamento de Marketing/CRM
Corteva Agriscience

Alameda Itapecuru, 506
Alphaville Industrial, Barueri - SP
CEP 06454-080
Telefone 0800-772-2492

Entrar em contato com nossa DPO por meio do e-mail dpobrasil@corteva.com

Peru

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Philippines

Customer Information Center
8th Floor, ISquare Building, 15 Meralco Avenue,
Pasig, Metro Manila 1605, Philippines
(+632) 818 9911

Poland

Corteva Agriscience Poland Sp. z o.o
Piusa Dziekońskiego 1
00-728 Warsaw - Poland

Portugal

Corteva Agriscience
Campo Pequeno, 48, 6º Esquerda
1000-081 Lisboa
Tel. +351 217 998 030

Romania

Corteva Agriscience Romania S.R.L.
 Baneasa Business & Technology Park Sos Bucuresti-Ploiesti Nr 42-44 Cladirea B, et 2 Sector 1
 013696 Bucuresti  - Romania.

Senegal

Corteva Agriscience
2nd Floor, Building A, Lakefield Office Park
272 West Avenue, Die Hoewes
Centurion, 0157, South Africa.
+27 12 683 5700

Serbia

Corteva Agriscience
Olga Petrov 10
21000 Novi Sad
Republic of Serbia

Singapore

Corteva Agriscience (Singapore) Pte Ltd
21 Biopolis Road, Nucleos South Tower
#07-21
Singapore 138567
Tel: +65 64611000

Slovakia

Corteva Agriscience Slovakia s.r.o.
Namestie SNP 15
 811 06 Bratislava - Slovakia

Slovenia

Corteva Agriscience SLO d.o.o.
Markišavska ulica 10
9000 Murska Sobota - Slovenia

South Africa

Corteva Agriscience
2nd Floor, Building A, Lakefield Office Park
272 West Avenue, Die Hoewes
Centurion, 0157, South Africa.
+27 12 683 5700

South Africa

Customer Information Center
PO Box 19
Greytown 3250
033 413 9500

Spain

Corteva Agriscience
Campus Corteva Agriscience, Ctra. Sevilla-Cazalla, km 4,6.
41309, La Rinconada, Sevilla - Spain

Sweden

Corteva Agriscience
Customer Information Center
Langebrogade 1,
DK-1411 Copenhagen, Denmark

Tanzania

Corteva Agriscience Tanzania Limited
Unga Ltd, Sido Road
PO Box 10677
Arusha, Tanzania

Thailand

ศูนย์ข้อมูลลูกค้า
บริษัท คอร์เทวา อะกริไซเอนซ์ (ประเทศไทย) จำกัด
ชั้น 6 อาคารเอ็มไทย ทาวเวอร์ ออลซีซันส์ เพลส
87 ถนนวิทยุ แขวงลุมพินี
เขตปทุมวัน กรุงเทพฯ 10330
โทรศัพท์ +66 (0)2792 2900

Tunisia

Corteva Agriscience
2nd Floor, Building A, Lakefield Office Park
272 West Avenue, Die Hoewes
Centurion, 0157, South Africa.
+27 12 683 5700

Turkey

Kiza Is Merkezi Onur Mahallesi Turhan Cemal
Beriker Bulvari No 437 A5 Blok Kat 6 Seyhan Adana - TURKEY

Ukraine

Company contact details: https://www.corteva.com.ua/contacts/our-office.html
0-800-309-309

United Kingdom

Corteva Agriscience UK Limited
CPC2 Capital Park, Fulbourn,
Cambridge, CB21 5XE
+44 (0)1462 457272

United States

Customer Information Center
9330 Zionsville Rd.,
 Indianapolis, IN 46268
              or
1-800-686-6200

Uruguay

   +54 11-4110-0202 / 11-4110-0201
Vía correo electrónico a: infoargentina@corteva.com

Venezuela

Oficina Central - Guadalajara, Jalisco
Carretera Guadalajara – Morelia
Km21 No. 8601-B C.P. 45645
Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco México

Vietnam

Văn phòng Hồ Chí Minh
Công ty TNHH Corteva Agriscience Việt Nam
Điện thoại: +84 28 3828 8921
Tầng 12, tòa nhà Central Plaza, 17 Lê Duẩn,
Phường Bến Nghe, Quận 1,
Thành phố Hồ Chì Minh

Zambia

Corteva Agriscience Zambia Limited
Plot No 35283 Mwembeshi Road,
Heavy Industrial Area,
P.O. Box 33282, Lusaka
Tel: +260 211 846 299, +260 211 846 318, +260 971 399 475