Corteva Agriscience Inatreq® Active odobren u Srbiji

Srpski poljoprivrednici dobijaju novi fungicid za žitarice Univoq® sa najsavremenijom  Inatreq® aktivnom supstancom

 

 

BEOGRAD, Srbija – 1. Decembar, 2021. - Corteva Agriscience danas je objavila da je Srbija odobrila registraciju proizvoda sa Inatreq® active.

 

Univoq® fungicid sa Inatreq aktivnom supstancom koji je sada odobren za prodaju i upotrebu u Srbiji je novi fungicid koji omogućava izuzetnu kurativnu i protektivnu zaštitu od svih sojeva Septorije, čime se podržava dugoročna održiva strategija upotrebe fungicida u poljoprivredi. Patentirana iQ-4 formula omogućava Univoq fungicidu odlično prijanjanje i širenje po listu.

 

Proizvod će biti dostupan za prodaju u Srbiji 2022. godine. Inatreq active već je odobren za upotrebu u žitaricama u Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu, Republici Irskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj. Proces registracije se nastavlja u celoj Evropi i drugim bitnim područjima gde se gaje žitarice.

 

Inatreq active poseduje izuzetne biološke performanse a njegovo novo mesto delovanja na Septoriju omogućava poljoprivrednicima novi alat za upravljanje bolešću, pošto ne pokazuje unakrsnu rezistentnost na postojeće fungicide u žitaricama. Poljoprivrednicima će takođe biti korisna njegova fleksibilna aplikacija i široki spektar delovanja.

 

Massimo Amadio, direktor Corteva Agriscience Srbije, kaže: “Corteva Agriscience priznata je kao kompanija sa najboljim inovacionim potencijalom u industriji. Ovaj razvoj omogućiće srpskim poljoprivrednicima da dobiju novi alat koji će im pomoći u kontroli Septorije, najzastupljenije bolesti koja pogađa useve pšenice i utiče na smanjenje prinosa.

 

“Kao rezultat pionirskog rada istraživača Corteva Agriscience, ovaj novi fungicid ispuniće izazove održivog upravljanja i istovremeno omogućiti poljoprivrednicima inovativna rešenja kako bi im pomogao da bolje zaštite svoje useve.”

 

Ivana Denić, regulatorni menadžer Corteva Agriscience Srbija kaže: “Ovo je prvi novi fungicid za žitarice iz našeg razvojnog plana i jasan signal naše namere da obezbedimo najbolje proizvode našim klijentima, čime poljoprivrednim proizvodjačima pomažemo da ispune svoje ciljeve profitabilnosti i održivosti u budućnosti.

 

“Zahvaljujući prirodnom poreklu Inatreq active, takođe ispunjavamo zahteve evropskih potrošača za održivo proizvedenom hranom[1].”

 

Univoq fungicid pruža odličnu dugotrajnu zaštitu, pomažući žitaricama da održe zdravo zeleno lišće radi postizanja boljih prinosa.

 

O Corteva Agriscience
Corteva Agriscience je javna akcionarska, globalna poljoprivredna kompanija koja nudi poljoprivrednicima širom sveta najkompletniji portfolio u industriji – uključujući uravnoteženu i raznoliku kombinaciju zaštite semena, useva i digitalnih rešenja usmerenih na poboljšanje produktivnosti radi povećanja prinosa i profitabilnosti. S nekim od najpoznatijih brendova u poljoprivredi i vodećim proizvodnim i tehnološkim planom projekata u pripremi koji je dobro pozicioniran da podstiče rast, kompanija je posvećena radu sa zainteresovanim stranama u celom prehrambenom sistemu, dok ispunjava svoje obećanje da će obogatiti živote onih koji proizvode i onih koji konzumiraju, obezbeđujući napredak za generacije koje dolaze. Corteva Agriscience postala je nezavisno javno društvo 1. juna 2019. godine, a prethodno je bila Odeljenje za poljoprivredu kompanije DowDuPont. Više informacija možete pronaći na www.corteva.com.

 

Pratite Corteva Agriscience na Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter i YouTube.

 

                                                                                                                    #   #   #

01.12.21.

 

TM ® SM Žigovi i zaštitni znakovi Corteva Agriscience i njenih povezanih društava

 

Kontakt za medije

 

József Máté, Rukovodilac komunikacija, Evropa

Tel: +41 22 775 36 70, Mob: +41 79 597 2709

jozsef.mate@corteva.com

 

[1] 1Studija o održivim prehrambenim sistemima u Evropi” Financial Times grupe, po nalogu Corteva Agriscience, sept. 2019.